Vivaldi – Un browser nou

Internet

Written by:

Vivaldi e un browser nou, povestea din spatele lui a pornit acum 11 ani, cand s-a nascut Opera. Ideea era sa faca un browser rapid, capabil sa functioneze pe calculatoare nu foarte performante dar care sa multumeasca utilizatorii.

Opera a prins si tot mai multa lume a inceput sa-l foloseasca. Acum in jur de 2% din internauti folosesc Opera.

Din pacate pentru cei de la Opera si din fericire pentru noi, utilizatori ai internetului, treburile intre cei de acolo n-au mai mers cum ar fi trebuit si s-a produs ruptura. O ruptura care poarta acum numele Vivaldi.

Chiar daca e in perioada de dezvoltare (Technical Review 2), l-am instalat cu incredere. Eram foarte curios cum arata acum “browserele moderne”.  Am ramas surprins placut. Cei 25 de oameni din spatele Vivaldi au facut o treaba buna, brwoserul arata bine, se misca destul de bine pentru o versiune in development si parca, parca aduce ceva nou.

Nu va spun mai multe, o sa va las pe voi sa-l descarcati/testati. Pare destul de interesant, sa vedem cat o sa reziste pe piata.

 

 

11 Replies to “Vivaldi – Un browser nou”

 1. Marius Cucu says:

  L-am testat inca de la prima versiune si l-am lasat in pace. Aseara l-am instalat din nou, pe laptop, si se misca mai ok fata de prima versiune. E un progres interesant.
  Sa speram ca va fi ok si va tine pasul cu browserele importante.

 2. Nuy am auzit de el pana acum, o sa incerc!

 3. yvettefashion says:

  browser interesant ,dar mie e firefox e cu nota 10

 4. yvettefashion says:

  vivaldi ce fel de browser e?puteti spune niste pareri?

 5. Laurentiu says:

  Arata bine insa nu e suficient…este nevoie de multa munca in vederea realizarii un addon-uri cat si pentru dezvoltarea ulterioara. L-am testat, momentan raman tot la Mozilla/Chrome/

 6. Marius says:

  L-am instalat si eu de test, dar sincer nu se compara cu Chrome/Mozilla. Intr-adevar sunt mult mai mici ca si dezvoltare, dar sa vedem pe viitor. 🙂

 7. Ionut says:

  Sincer sa fiu, mie mi se pare o creatie indrazneata si de bun gust, cu mult peste ce ma asteptam in momentul in care am citit primele impresii. Vad ca parerile sunt impartite insa cert este ca munca acestor oameni va fi rasplatita, are nevoie de cateva imbunatatiri si eu o sa trec in mod cert la el 🙂

 8. Foarte bun.. l-am testat eu este mult mai rapid dect mozila si crome nu mai spun.

 9. Alexandru says:

  Citind mai multe articole referitoare la acest browser am decis sa il incerc si eu. O informare corecta duce la progres..:D. L-am descarcat si l-am instalat. Primul contact a fost foarte bun, o interfata luminoasa care isi schimba culoarea in functie de tema paginii incarcate plus posibilitatea particularizarii unui numar consistent de scurtaturi. Un browser aflat in stadiul incipient dar care promite destul de mult in acest moment. Sa speram ca echipa de dezvoltatori o sa faca o treaba buna si sa reuseasca a duce acest browser la un nivel de optimizare cat mai bun. Cu o campanie de promovare cat mai buna eu cred ca poate fi un browser care sa se regaseasca pe o parte destul de importanta din piata.

 10. Costin says:

  Ar fi prima data cand aud de “noul” browser, deci pare ca impactul nu a fost asa puternic. Poate doar in media nu s-a simtit si sunt deja utilizatori ce il folosesc frecvent. L-am testat si eu si mi se pare ok, chiar mai bun decat Opera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.