Obtine permisul de conducere din prima pregatindu-te eficient. (Chestionare Auto Online)

Internet

Written by:

O mare parte dintre elevii scolilor de soferi esueaza la examenul DRPCIV pentru ca nu se pregatesc cum trebuie (sar peste esential datorita informarii proaste). Asta se datoreaza si profesorilor de legislatie rutiera, care indruma elevii sa parcurga chestionare auto din manualele de legislatie rutiera. Este evident ca vor sa vanda cat mai multe exemplare elevilor, ca sa aduca profit scolilor de soferi.

drpciv

Problema intervine cand elevii rezolva chestionare auto din manual, iar respectivele chestionare auto DRPCIV, le evita. Nu e tot una cand faci chestionare auto din manual sau cand faci chestionare auto DRPCIV. (chestionarele oficiale care le intalnesti la examenul de teorie) Chiar daca ambele tipuri de chestionare sunt alcatuite pe baza legislatiei rutiere, ele difera enorm.

La examen vin intrebari DRPCIV din: mecanica, infractiuni, contraventii, intersectii cu prioritate de dreapta, masuri de prim ajutor, puncte de penalizare, indicatoare si marcaje rutiere cu imagini, etc. in plus, anumite intrebari (cam 3) au mai multe raspunsuri corecte in variantele de raspuns. De obicei, respectivele intrebari apar cam pe la jumatatea examenului si vin trei, una dupa alta.

Desfasurarea examenului.

La inceputul examenului, vei avea de raspuns la trei intrebari de acomodare. intrebarile de acomodare nu sunt cronometrate pe timp, deci ai suficient timp sa iti temperezi emotiile. Sunt firesti emotiile, dar daca nu reuseti sa ti le stapanesti, vei fi distras pe tot parcursul examenului.

Examenul contine 26 de intrebari cu trei variante de raspuns si 30 de minute pentru timpul de lucru. Cel mai important lucru in examen, este de a rezolva intrebarile pe care le stii cu siguranta. Rezolvandu-le, acumulezi cat mai multe raspunsuri corecte si te apropii de final mai rapid fara sa gresesti.

Nu este indicat sa raspunzi pe moment la fiecare intrebare pe care o intalnesti in examen. Ai optiunea de a raspunde mai tarziu si trebuie sa o folosesti ori de cate ori este nevoie. Foarte multi elevi cad examenul de teorie pentru ca nu folosesc optiunea ”RASPUND MAI TARZIU”.

La final raman intrebarile cu imagini si cele pe care nu le stii. Aici trebuie sa fii foarte atent pentru ca unele intrebari au raspunsuri logice si ai foarte mari sanse sa raspunzi corect. Daca intalnesti intrebari cu raspunsuri similare, asigura-te ca cel mai lung raspuns (si plauzibil) il vei bifa.

Nu uita, foloseste optiunea de a raspunde mai tarziu ORI DE CATE ORI ESTE NEVOIE si fii atent la intrebarile care au raspunsuri similare. Succes la examen!

Material de Ovidiu Drobota.

5 Replies to “Obtine permisul de conducere din prima pregatindu-te eficient. (Chestionare Auto Online)”

 1. Mut Iosif says:

  Sorry, dar este un site nu tocmai bun, cel pe care tu l-ai recomandat. As recomanda mai degraba http://www.e-drpciv.ro, sincer de ce? Pentru ca e mai simplu de utilizat, este gratutit, este si varianta platita, si are exact aceleasi intrebari ce le vei da la examenul auto.

  Simplu nu?! Nu chiar, ca mai trebuie sa si inveti. Momentan si eu invat acolo, si pana acuma e destul de bine. Multi prieteni de ai mei au luat sala in doar 7-12 minute, cu acest website. Stima Iosif.

  • Rosca Bogdan says:

   Parerile sunt impartite.
   Pana la urma, nu conteaza din cate locuri inveti. Cu cat mai multe cu atat mai bine. Daca pe website, raspunsurile sunt corecte si nimic nu te induce in eroare inseamna ca e un site ok. Un website din care poti sa inveti.
   Ca nu-i asa de user friendly designul, asta tine de gusturi si e cu totul alta discutie.

 2. Constanta says:

  Recomand. Cand o sa faci 8 din 10 chestionare atunci o sa fi pregatit si o sa treci examenul. Bafta 🙂

 3. Mut Iosif says:

  Am revenit, tin sa te anunt, ca am luat carnetul din prima si l-am luat cu brio, dar nu in Romania, ci in Marea Britanie.

  E cool. Cat despre site, tine-o tot asa … merge bine din cate vad. Esti pe un drum bun.
  Eu … o las mai moale cu blogul … ma ocup cu alte chestii … m-am bagat mai tare pe securitate … sa vedem ce si cum 🙂

  Poate o sa fac un blog in limba engleza, si sa mai scriu pe acolo ce si cum, dar inca ma mai gandesc.

  Hai … mult noroc.

  P.S.
  Am dat de articol, cautand pe net numele meu, vroiam sa vad ce apare cu mine … pe acolo .. si am dat iara de articol 🙂 Cool no?!

 4. autowebshop says:

  Salut, personal, si eu am folosit e-drpciv.ro + aplicatia pentru android. Sincer sau am reusit doar din a doua incercare insa nu site-ul sau aplicatia a fost de vina :). Am fost prea increzator in cunostintele mele, cunostinte care ulterior s-au dovedit prea putine pentru a trece din prima examenul. Am revenit cu picioarele pe pamant; in prima faza am bagat toata teoria, dupa care m-am apucat de chestionare auto si asa am reusit. Va recomand sa faceti la fel, nu doar cu permisul auto :). Bye-bye!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.