5 alternative la ochelarii Google Glass

Internet

Written by:

Ochelarii Google Glass reprezinta o noua minune a tehnologiei. Acestia sunt practic o pereche de ochelari care au incorporat un calculator cu un mic ecran transparent, pozitionat deasupra ochiului drept. Cu ajutorul acestor ochelari se pot face fotografii si clipuri video si se poate naviga pe internet, fiind in esenta, un al tip dispozitiv cu proprietati similare computerului. Pentru unii pot fi un moft, pentru altii o necesitate, dar probabil pe iubitorii de gadget-uri, pretul de 1500 de dolari nu ii va opri din a achizitiona revolutionarii ochelari (nu este exclus ca in viitorul apropiat cei care doresc servicii de transport in Londra sa poata da search in Google: man with a van London, direct de pe un dispozitiv de genul acesta). Este bine de stiut totusi, ca exista alternative la ochelarii Google Glass, care desin de asemenea caracteristici futuriste. Iata care sunt cinci dintre acestea.
google glasses

1. Racon Jet

Au un design sporty, cantaresc 60 de grame si contin lentile polarizate. In ceea ce priveste partea de tehnologie, se pot conecta la un smartphone si la wireless. Functioneaza cu sistemul de operare Android 4.2, contin un processor dual-core, o camera HD 720, memorie de 1 GB, cu o capacitate de stocare de 8 GB, baterie ce dureaza intre 4 si 8 ore, cablu USB pentru reincarcare si pentru transfer date si microfon. Ochelarii costa in jur de 600 de dolari si judecand dupa forma, sunt mai rezistenti decat ochelarii Google Glass.

2. Innovega iOptik Contacts

O alta alternativa a ochelarilor Google Glass, o reprezinta dupa cum o spune si numele, lentilele de contact. Innovega a proiectat aceste produse cu sprijnul financiar al Agentiei pentru Proiecte de Cercetare Avansate in domeniul Apararii. Lentilele sunt folosite de catre persoanele angajate in domeniul securitatii, in special de catre soldati. Tehnologia lor suprapune imaginile generate de computer peste cele reale. Din pacate pentru amatorii unor astfel de dispozitive, aceste produse nu sunt disponibile la scara larga si sunt comercializate doar sructurilor de securitate, dar compania Innovega intentioneaza sa lanseze pe intreaga piata, astfel de lentile, in 2014 sau 2015.

3. Telepathy One

La fel ca alte dispozitive de acest gen, si acesti ochelari detin functii foto si video si se pot conecta la un smartphone prin Bluetooth. Sunt fabricati in Japonia, au un display de 5 inch (12, 7 cm) care suprapune videoclipurile si imaginile computerizate direct in fata. Au un design elegant, fiind fabricati din metal lucios si sunt foarte subtiri. Momentan pretul acestor ochelari este necunoscut, dar urmeaza sa fie stabilit anul acesta.

4. GlassUp

Sunt fabricati de o companie italiana care a fost data in judecata de Google, pe motiv ca ar imprumutat anumte functii patentate de acesta din urma. Ochelarii GassUp nu au un aspect la fel de futurist ca celelalte dispositive de acest gen si nici nu au incorporata camera video. Arata exact ca niste ochelari sport, si sunt folositi pentru e-mailuri, mesaje text, traduceri, sau orice alte informatii selectate de aplica?iile unui smartphone si se gasesc la pretul de 400 de dolari.

5. Epson Moverio BT-200

Au un aspect foarte elegant si sunt destinati in general gamer-ilor, datorita imaginii proiectate care aduce foarte mult cu cea din realitate. De asemenea, ochelarii functioneaza cu Android 4.0, detin un touchpad, o baterie cu o durata de 6 ore, se conecteaza la retele wireless sau prin Bluetooth si sunt folositi pentru jocuri si vizionarea fisierelor media. Nu vin cu alte functii foarte avansate, dar se vand totusi la pretul de 600 de dolari.

3 Replies to “5 alternative la ochelarii Google Glass”

 1. Ella says:

  Interesanti acesti ochelari foarte inovatori.

 2. cristina says:

  deci, ochelarii au prins. Citisem despre asta acum ceva timp dar erau inca in stadiul de proiect… oare cu inelul care va inlocui parolele token cum a ramas? just curious…

 3. Stefan says:

  Interesanta inventie ochelarii inteligenti. Poti surprinde in fotografie sau clip video, orice moment. Nu mai pierzi timp cu scos telefonul, deschis aplicatia de inregistrat, etc.
  Sunt foarte curios, ce urmeaza? Implant?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.