Cum sa strangi bani din crowdfunding: topul proiectelor finantate pe Kickstarter.com

Internet

Written by:

Crowdfunding-ul reprezinta o metoda de finantare a unui proiect, ce se realizeaza prin apelul la public, prin intermediul a diferite platforme on-line. Una din acestea este Kickstarter, o platforma care mijloceste strangerea de fonduri pentru numeroase proiecte originale. Pentru atingerea acestui obiectiv, beneficiarul trebuie sa inainteze propunerea de proiect si sa astepte sponsori care pot oferi diferite sume, mai mari sau mai mici (chiar si un dolar). E un fel de ”cheta” la nivel international.

Topul proiectelor finantate pe Kickstarter.com

1. Pebble: E-Paper Watch pentru iPhone si Android

Pebble este un ceas de mana creat special pentru a fi personalizat de catre client, acesta din urma avand posibilitatea de a descarca de pe internet diferite aplicatii utile sau chiar modele pentru cadran. Dispozitivul se conecteaza la iPhone sau la alte smartphone-uri Android, prin Bluetooth, si vibreaza in momentul primirii unei mesaj, apel sau e-mail.

Multi il folosesc ca GPS, mp3 player, cronometru sau pur si simplu ca ceas (oricum timpul este afisat in permanent ape ecran), fapt ce ii dovedeste caracteristica multifunctionala. Se incarca printr-un cablu USB ce poate fi conectat la computer sau la un incarcator USB de perete, iar bateria are o durata de 7 zile.

Desi este un produs minimalist, este si foarte popular, depasind targetul de 100.000 de dolari, finantarile atingand 10.266.845 de dolari.

2. Consola OUYA

Este o consola de jocuri Android, cu processor quad-core, 1 GB RAM, memorie de 8 GB, conexiune HDMI pentru TV, controler wireless si bineinteles, cu o multime de jocuri. Produsul permite oricarui dezvoltator de aplicatii Android, sa publice propriile aplicatii prin OUYA. Posibilitatile sunt nelimitate, iar discutiile cu potentialii parteneri sunt deja in curs de desfasurare.

Obiectivul de finantare a fost depasit, ajungand la 8.596.474 de dolari.

3. Pono Music

Este un music player portabil, revolutionar, care ofera iubitorilor de muzica, posibilitatea sa asculte melodiile preferate exact cum au fost ele create, la rezolutia de inregistrare din studio.

Aplicatia Pono Music pentru Mac sau Windows PC ofera acces catre site-ul oficial, PonoMusic.com, iar de acolo se pot descarca materiale muzicale. Dispozitivul se conecteaza prin cablu USB, apoi se pot cu usurinta sincroniza muzica si listele de redare.

PonoPlayer are dou? mufe: prima este pentru introducerea castilor, iar a doua pentru conectare la sistemul audio al masinii. Detine o memorie totala de 128 GB, din care jumatate este integrata in dispozitiv si cealalta jumatate pe un card microSD detasabil. Slotul poate accepta si carduri microSD cu memorie mai mare.

Pono Music nu este un music player conventional, motiv pentru care a atins finantari de 6.225.354 de dolari.

4. Filmul Veronica Mars

Dupa serialul cu acelasi nume, creatorul seriei, Rob Thomas, a vrut mai mult. In centrul atentiei ramane aceeasi Kristen Bell, care a participat activ la formarea proiectului si la strangerea de fonduri pe Kickstarer.

Cei mai buni recenzori ai acestui proiect vor fi fanii serialului Veronca Mars, deoarece filmul o prezinta pe protagonista ca adult, depasind demult stadiul de adolescenta cu viata complicata si spirit de detectiv. Filmul readuce in prim plan si o dragoste din tineretea Veronicai, Logan Echoll (Jason Dohring), care este suspectat de crima.

Targetul a fost stabilit la 2 milioane de dolari, dar initiatorul a fost surprins de o suma in valoare de 5.702.153 de dolari.

One Reply to “Cum sa strangi bani din crowdfunding: topul proiectelor finantate pe Kickstarter.com”

  1. Service GSM says:

    Este foarte util website-ul, eu il folosesc de mai bine de 2 ani, pe la inceput nu erau prea multe “gig”-uri dar acum sunt milioane. Treaba este ca trebuie sa fii pe faza de cateva ori mi-am luat teapa pentru ca daca nu contesti gig-ul in cateva zile de la data livrari nu mai o poti face. Am luat teapa chiar de la un compatriot, pentru o imagine de profile pe facebook!
    Alt hint, trebuie sa citesti cu atentie ce scrie vanzatorul, de regula cei din occident sunt mai zgarciti si fac destul de putin pe 5$ vei vedea ca iti fac treaba si dupa, pentru a o primi trebuie sa cumperi acelasi gig dar cu extra-uri. De regula cei din Asia/Africa sunt mai ok, dar in acelasi timp am observat ca nu fac acelasi nivel de calitate si de multe ori fac chestii doar sa fie facute.

    Succes celor care apeleaza la servicile site-ului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.