Cum sa cumperi aproape orice la 5$. Fenomenul Fiverr.com

Internet

Written by:

A devenit un trend tot mai cautat sa fii propriul tau sef, astfel ca pe piata internautica au aparut multe site-uri care ofera freelancerilor si potentialilor angajatori posibilitatea de a interactiona direct, fara alti intermediari. O multime de platforme care intermediaza piata fortei de munca au aparut in ultimii ani, printre care si Fiverr.com, un site ce vinde orice tip de micro-seriviciu pentru doar 5 dolari. Preturile nu sunt insa limitate la aceasta suma, desi la crearea site-ului (in 2009) asta a fost ideea de la care s-a pornit (de aici vine si numele paginii web: five=cinci+fever=febra).

Poti achizitiona de pe Fiverr aproape orice, de la corpuri de iluminat, la masini de jucarie solare.
O multime de tineri talentati, inclusiv din Romania, si-au inceput aventura de freelanceri pe Fiverr. Si acesta este si marele avantaj al acestei platforme – ofera sansa tinerilor intreprinzatori de a se afirma si de a castiga experienta intr-un domeniu pe care il considerau doar hobby si din care nu sperau vreodata sa castige vreun ban.

Fiverr.com faciliteaza, de fapt, cumpararea si vanzarea de „Gig” (= contracte, dupa cum le spun fondatorii site-ului) sau micro-servicii online. Iar serviciile pornesc de la gama business pana la tipul de servicii ciudate si neconventionale. De exemplu, pentru 5 dolari, unii se ofera „sa cant ceva in timp ce tin un panou cu logo-ul companiei dvs.”, „sa ofer recomandari de calatorie pentru vizitarea Romaniei”, „sa fiu asistentul vostru personal” sau „sa creez desene pentru copii, cu orice personaj vreti”. Asadar, serviciile oferite pe pe Fiverr sunt destul de diversificate si pentru toate gusturile

Munca freelacerilor care isi vand serviciile sau lucrarile pe Fiverr nu poate fi cuantificata decat de clientii lor, astfel ca reusitele sau esecurile unui freelancer sunt mereu la vedere, gratie feedback-ului (comentariilor) pe care il lasa angajatorii. In consecinta, cu cat ai mai multe reactii pozitive, cu atat ai mai multe sanse sa fii din nou contractat. Pe de alta parte, acest sistem vine si in ajutorul potentialilor angajatori, care isi pot alege usor prestatorul de servicii.

In ianuarie 2012, Fiverr a lansat posibilitatea de a avansa pe scara ierarhica de pe aceasta platforma, iar avansarile se fac in functie de reputatia castigata. Dupa 10 vanzari incheiate cu succes, freelancerul poate avansa la urmatorul nivel (din cele trei create) si poate, astfel, debloca cateva instrumente care-i permit sa-si mareasca avantajul in fata competitiei, dar si castigurile.

Odata cu avansarea, freelancerul poate obtine urmatoarele instrumente: „Gig Extras”, care-i permite vanzatorului sa-si completeze oferta de servicii la un cost suplimentar de pana la 100$; „Multiples”, care permite cumparatorilor sa comande mai mult de un serviciu in acelasi timp; „Extra Fast” – optiune ce permite vanzatorilor sa-si accelereze contractul.

Asadar, cu atatea avantaje in maneca, nu e de mirare ca Fiverr.com a ajuns in top 100 cele mai de succes companii din lume!

3 Replies to “Cum sa cumperi aproape orice la 5$. Fenomenul Fiverr.com”

  1. Habar nu aveam de existenta acestui site: Fiverr.com. Mai facut curios cu ceea ce am citit despre el in acest articol si, azi fiind duminica imi voi face putin timp pentru a vedea ce e pe acolo:)

  2. andrei says:

    Eu am avut experiente pozitive de-a lungul timpului cu Fiverr. Am luat atat servicii de copywriting si design cat si gigs de social marketing. Unele au fost foarte ok, altele asa si asa, insa pretul a fost imbatabil…

  3. Daniel says:

    Salut
    Sunt si romani care isi ofera serviciile in Fiverr ? Am nevoie de cineva sa-mi faca un spot video pentru un website si chiar nu am gasit in Fiverr pe cineva care sa faca in limba romana !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.