Domnia lui Rosca Bogdan in Voievodatul 2.0

Personale

Written by:

Stiam de ceva vreme de proiectul lansat de Blogatu - Cartea bloggerilor dar nu am avut inspiratia necesara sa scriu un articol.  Azi ma simt mai inspirat si o sa incerc sa va povestesc Cand, cum si de ce am devenit blogger.

Partea cu online-ul a inceput de mai multa vreme, cu mult timp inainte sa imi fac blog.Am inceput cu site-uri free, tin minte si acum primul site l-am facut pentru Dinamo. Tot ce trebuia sa fac era sa adaug poze si text, template-urile erau predefinite.

Mai tarziu, m-am desteptat si impreuna cu un foarte bun prieten, Krisboi Tibi, am inceput sa invatam html. Aici s-a deschis drumul pentru partea de website-uri. Impreuna am lansat un site de filme, apoi treptat am crescut si am avut sub comanda vreo 30 de domenii.Eh, ce sa faci, toate cu varsta. Eram tare si mare ca aveam o sumedenie de site-uri.

Citeam bloguri si atunci dar nu prea le intelegeam rostul, nu mi se pareau atat de captivante. Asta pana in ziua in care am cumparat roscabgdn.info. Prima data m-am gandit sa il folosesc pentru portofoliu, imi place foarte mult webdesignul, iar apoi mi-am propus sa scot si eu capul in blogosfera, sa ma aventurez, fie ce-o fi.

2 septembrie 2009 s-a lansat Blogu` lu` Bogdan – Roscabgdn Blog, cu o thema oferita cadou de Casota Bogdan. (n-am uitat, raman dator)

Timid, neinitiat, habar nu aveam cum sta treaba cu blogosfera. Am inceput sa scriu. Inceputul a fost foarte greu, va dati seama, nu stiam ce subiecte sa abordez, ce sa scriu, cum sa scriu.

Pe parcurs m-am dezmeticit si am inceput sa imi fac prieteni in online, cu unii inca mai pastrez legatura, de altii insa, n-am mai auzit nimic.

Sa nu credeti ca in acest timp a fost numai lapte si miere, nu, am avut si probleme. Vechiul domeniu, roscabgdn.info a expirat, am fost plecat la bunici si am uitat de el. Cand am ajuns acasa era dus. Asadar incepand cu 3 septembrie 2010 linkul s-a schimbat in Rosca-Bogdan.info.

Am trecut cu bine si peste acest pas, a fost un moment de cumpana pentru mine si pentru blog.Dupa un an am inceput sa am vizite pe site si sa imi formasem un grup mic de prieteni care ma citeau si comentau constant.Cu un ochi plangeam si ma gandeam ca s-a dus toata munca mea de 1 an pe apa sambetei iar cu celalalt radeam si eram increzator in mine, eram increzator in puterea de a reveni si de a scrie mai departe. Si bine am facut … [ ce dramatic a sunat asta ]

Nici cu Rosca-Bogdan.info nu am fost ferit de probleme, acum vreo 1 luna sau doua, au crapat hdd-urile serverului firmei de  hosting.Furtunile din acea perioada din Cluj si-au pus amprenta pe blog. N-am avut backup recent si am pierdut vreo cateva posturi…

Daca ar fi sa caut motivele pentru care m-am aruncat in lumea asta 2.0 cred ca as gasi foarte multe. Cate putin din curiozitate, dorinta de a cunoaste mai multe persoane, placerea de a gasi persoane cu aceleasi interese si de ce sa nu recunosc, era la moda pe atunci.

Una peste alta, cu bune si cu rele, cu probleme si cu bucurii au trecut 2 ani de cand aberez pe internet. 2 ani plini de realizari. Daca cineva imi spunea acum 2 ani ca voi cunoaste niste persoane extraordinare, ca voi participa la evenimente si ca o sa beau o bere la masa cu oameni importanti din online datorita blogului il faceam nebun.

Uite ca se poate, totul e sa vrei si sa nu te lasi de treaba.

P.S. : stiu ca toata povestea asta nu e despre Cand, cum si de ce am devenit blogger pentru ca inca nu ma simt blogger. Sunt doar o persoana care are blog.

3 Replies to “Domnia lui Rosca Bogdan in Voievodatul 2.0”

  1. bibabum says:

    <>

    bine punctat!

  2. skidu. says:

    Stai linistit, placerea a fost de partea mea, nu-mi esti dator cu nimic. Ba chiar eu iti sunt dator cu un logo, n-am uitat, dar oricum nu l-as face mai reusit ca cel facut de tine.

    Poate ne citim zilele astea pe net. Bafta! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.