Povesti pescaresti

Personale

Written by:

Duminica asta am fost la pescuit, la vreo 20 de kilometri de Viseu De Sus. N-am mai fost de multa vreme si ai mei au zis sa mergem, facem un gratar, stam si noi la iarba verde.Zis si facut.

Am pregatit toate cele: undite, viermisori, plumb, pluta, scaune si nu mai stiu cate, de astea s-a ocupat piticu, el e cu pescarul sef.

Nu va ganditi ca am plecat cu noaptea in cap ca nu suntem pescari cu acte in regula. La 8 dimineata, trezirea, da, recunosc, cu noaptea-n cap pentru mine, imbarcarea si plecarea.

Ajungem la rau, punem paturile, masa, gratarul, ne reglam ustensilele si dai cu pescuitul. Nu aruncam bine, si apare prima captura : 1.3 kilograme. Eram toti : wooooow. Azi e o zi buna pentru pescuit. Apoi au urmat si altele, la interval destul de scurt.

Am stat pana pe la 16:00, am facut si un gratarel ca deh, nu toata lumea e cu pestele. La sfarsit am facut inventarul : vreo 20 de pesti de toate dimensiunile. Cel mai mare a ramas cel de 1.3 kilograme.

Castigatorul la capitolul cel mai mare peste : Tata. Castigatorul la categoria  cei mai multi pesti : piticu. Eu dupa cum vedeti am ramas sa aplaud..

Sper ca data viitoare, daca o sa mai fie o data viitoare sa castig eu.

P.S.1 : ca tot am fost pescar s-ar putea sa fi exagerat putin cand am zis 1.3 kilograme, dar nu cu mult.

P.S.2 :si nu, n-am prins pestisorul de aur….

Mai multe poze cu pestii pe care i-am prins aici

Fir intins!

5 Replies to “Povesti pescaresti”

  1. Dan Ciulea says:

    ma, important e ca ai avut ce sa pui pe gratar seara … BTW si eu am fost :-))

  2. roscabgdn says:

    acuma am vazut pe blogul tau si vroiam sa las un comentariu : si eu am fost :))

  3. poate nu ma credeti,dar acum doua saptamani am fost pe raul ialomita de unul singur doar cu doua lansete si dupa ce le-am aruncat nici 10 minute nu a trecut ca pe una dintre ele mi-a trantit-o de pe suport.Amtras de ea si varful de la lanseta mi-a ajuns la manerul batului si m-am chinuit de unul singur 15 minute dupa care am intrat in apa apucand crapul(pestoaica)de urechi mai stateam daca incapea in juvelnic.Pestoaica cantarea 8,200 Kg.

  4. sambata trecuta(29-10-2011)am fost cu tata si cu un prieten de-al lui la pescuit in ciocarlia pe balta la FAFA.Nu a durat mult ca tata cand a aruncat lanseta a stat cu ea in apa vreo 30 min.ca i-a lipit bambina la bat.Cand a tras sa intepe a sarit pestele in sus rupand forfatul cu fir de 0.30 mm.Prima trasatura. eu am aruncat la vre-o 20 m distanta de tata ca dupa cateva min mai-a lipit-o simie la bat.Am intepat si dupa 20 min am reusit sa aduc un cteno de 10 kg.

  5. Am fost la FAFA pe(26-10-2011)la ciocarlia cu tata.Am aruncat lansetele.Primu a fost tata care a lansat.A incercat sa puna bambina dar ea statea la bat.Mai mulineaza de cateva ori si vede ca tot la bat statea.S-a gandit ca s-o fi agatat de un ciot de pe fundul apei,si a tras tare de lanseta cand de odata s-a arcuit farful rau de tot.S-a chinuit putin dar pana la urma a reusit sa prinda un fitofag de 7kg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.