Yankee Doodle – virusii au talent!

Funny

Written by:

Aveam vreo 7 ani si aveam un ultra performant Intel Pentium 286. Eram jmecher, singuru copil de pe strada cu calculator. Imi aduc aminte cu placere si acum cum ne adunam cate 4, 5 la calculator sa ne jucam Mario, Jill  si ce stiu eu ce jocuri antice. Satul de jocurile care le aveam, intr-o zi am mers la un prieten sa imi iau un joc, AXE. Era fain tare jocul.

Golde Axe game

Evident, jocurile de atunci le luam pe discheta… la doua, trei copieri dischetele se stricau, cumparam altele… ce vremuri.

Ei bine, imi iau jocu si “la pachet” cu jocul am luat si un virus. Va dati seama, antivirus pe DOS! Sa fim seriosi… nu stiam cu se se mananca jocurile si dos-ul dapoi antivirusi.

Virusul care mi-a ramas si acum in minte se numea Yankee Doodle. Era un virus tare distractiv, un virus care intretinea atmosfera. Incepea calculatorul sa canteeeee pfoai….veselie ce mai.

De cateva zile mi-am adus aminte de el, si am cautat sa vad ce era de virusul respectiv. Am aflat ca Yankee Doodle e un cantec anglo-american foarte cunoscut.Am ramas uimit. Nu ma asteptam la asta.

Yankee Doodle – Anglo-American Song

Pot sa ma laud ca am avut un virus cult, un virus cu talent 😀 !

Voi, ce amintiri aveti cu “talentatii” ?

 

16 Replies to “Yankee Doodle – virusii au talent!”

 1. Strategic says:

  Eu am multe amintiri cu virusi! Primul pe care l-am intalnit era un Trojan care tot prin intermediul unui joc am facut rost de el, Diablo 2!

 2. Raluca says:

  super tare nu stiam de asa ceva, in schimb am luat un virus acum cativa ani care mi-a facut tot desktopul clean si a aparut un omulet cu o scara, si exact cum dau aia afisele publicitare de pe panourile alea imense de pe autostrada, asa incepea omuletul ala harnic sa imi decojeasca desktopul pana a ramas black screen. Asta o pot numi o amintire funny de la un virusel.

 3. roscabgdn says:

  @Strategic : cu jocurile iei cei mai multi virusi. cred ca majoritatea asa au luat 😛
  @Raluca :)) =)) ce tare :))

 4. Sandu says:

  Se pare ca fac si lucruri bune virusii, ne amuza ne fac sa ne simtim mai bine:))

 5. Octavian says:

  Imi aduc aminte ca luasem un virus in pc care imi deschidea cd-romul cand vroia el:)). Nu mai stiu cum se numea dar era foarte fain:)). Nu afecta cu nimic pc-ul dar il apuca damblaua si deschidea cd-romul:))

 6. Cosmo says:

  Eu imi aduc aminte de un virus vechi care transforma toate mp3-urile de pe pc in altfel de fisiere si le multiplica pana nu mai aveai loc pe hdd si bineinteles, apoi se bloca pc-ul :)) Foarte placut 😀

 7. Mihai Moga says:

  E bine ca stii cum il chema 🙂

 8. roscabgdn says:

  @Mihai : da.. acum suntem prieteni ;))

 9. Gicu says:

  Pe asta l-am prins si eu. A trebuie sa umblu dupa f-prot ca sa scap din cate imi amintesc.

 10. Mihai Daniel says:

  Imi placeau foarte mult acele jocuri pe vremea aceea, iar in legatura de virusi, nu stiam ce is aia.. am stricat calculatorul pe atunci dar fara sa stiu cum.. 🙂

 11. Alex says:

  Nu stiu daca mai e de actualitate, dar acum cativa ani umbla liber un virus care stergea toate manelele din PC’uri :)) L-am dat tuturor prietenilor >:)

 12. @Alex asta am facut si eu pana a ajuns la un prieten care avea “o colectie importanta de manele” pe pc. le-a radiat imediat. :)) i-am zis sa-mi multumeasca ca i-am facut spatiu pe hard 😀

 13. Cauaceu says:

  Eu am reusit sa “captez” celebrul virus cu informarea de la politie cum ca am navigat pe site-uri ilegale si trebuie sa platesc amenda 300 de Ron. Orice faceam se deschidea tot pagina aceea.

 14. Andi says:

  Da jocuri oldies, but goodies … imi aduc aminte cand jucam street fighter cate 5-6 la “kaizer”

 15. Acum vreo sapte ani adica prin 2006? Pfoai, ce batran ar trebui sa fiu. Eu am prins primele calculatoare personale, in 1996 cand ministerul Educatiei incepea dotarea liceelor iar parintii isi rupeau de la gura sa cumpere calculator odraslei sa invete. Pe vremea aceea bagam jocuri de pe.. caseta, da, ai citit bine, folosind cititor de casete. Ce vremuri. Pe vremea aceea n-am avut probleme cu virusii dar m-a pus necuratul talentatul sa ma bag in BASIC-ul HC-ului meu si cum nu mi-am notat pe hartie comenzile pe care i le-am dat calculatorului ca sa stiu apoi sa repar, m-am trezit ca mi-am facut calculatorul bibelou. Nici n-aveam la cine sa apelez asa ca bibeloul il mai am si acum. Astept sa-i creasca valoarea sa-l vand la licitatie.

 16. Liviu Antone says:

  Cu virusi? Neplacute. Rare dar neplacute. Cand aveam DOS n-am avut insa parte de virusi. Prin urmare nici de antivirusi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.