WordPress 4.1 – ce mai e nou

WordPress

Written by:

Acum cateva luni am scris despre WordPress 4.0 si lucrurile faine care au venit odata cu lansarea lui. In versiunea 4.1, care va fi lansata la mijlocul lunii decembrie, se pare ca vom avea din nou o sumedenie de feature-uri noi si mai ales o noua tema default, Twenty Fifteen.

In cele ce urmeaza o sa va prezint trei dintre feature-uri, cele care mi-au atras mie atentia.

1. Twenty Fifteen

Dupa cum va spuneam in randurile de mai sus, WordPress 4.1 vine cu o thema noua. Responsive, mobile-first, axata pe blogging. Thema pare destul de interesanta, usor de customizat pentru a ajunge la rezultatul dorit, o thema noua pentru blogul vostru.

2. Instalarea language pack-urilor direct din zona de administrare

In precedenta versiune, WordPress 4.0, s-a introdus selectarea limbii ca un pas in procesul de instalare. Mie mi s-a parut si atunci un pas mare inainte, avand in vedere ca tot mai multa lume foloseste WordPress-ul in limba lor oficiala.

Ei bine, acum au adus acest plus si in zona de administrare. In acest fel puteti sa instalati orice alt language pack si dupa ce ati instalat WordPress-ul. Simplu, foarte usor si eficient.

3. Editarea imaginilor inline

E un plus mare si un feature foarte folositor. Deseori mi se intampla ca in momentul in care predau un website facut pe WordPress clientilor sa fiu contactat si intrebat “Cum se aliniaza o imagine la stanga/dreapta ?” sau alte intrebari de acest gen.

In WordPress 4.1, utilizatorii vor putea selecta imagea inserata in post, moment in care o sa vada optiunile de aliniere. Simplu, nu?

Dupa cum va spuneam, acestea sunt doar trei dintre “gaselnitele” cu care WordPress 4.1 sare in ajutorul nostru.Cele care mie mi s-au parut mai interesante.

Daca sunteti interesat si doriti sa aflati mai multe o puteti face accesand aceasta pagina.

Voi, ce ziceti, sunt folositoare au ba? La ce va asteptati de la o versiune viitoare?

 

One Reply to “WordPress 4.1 – ce mai e nou”

  1. Sa fim seriosi, ce blogger foloseste tema gratis pusa la dispozitie de WordPress? Desi daca ne gandim bine e o tema destul de buna, si cu update-ul facut , mi-ar conveni sa stiu ca nu platesc bani pe o tema si e destul de buna comparativ cu piata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.