Nationala nu mai e ce a fost

Sport

Written by:

Azi, impatimitii fotbalului vor uita de problemele de la servici pentru doua ore si se vor uita cum joaca nationala, cel putin asta era scenariul prin `98 sau 2000, cand lumea Hagi si compania reuseau sa scoata oamenii in strada.

Acum parca interesul nu mai e acelasi. Motive sunt o gramada. De cativa ani buni am uitat cum arata un Campionat European, de Mondiale nici nu mai vorbim. Am ajuns in stadiul in care nici San Marino sau Luxemburg nu se mai tem de noi.

In ultima vreme tot aud aceeasi piesa, parca-i pusa pe repeat : nu mai sunt echipe mici. A devenit un hit, cel putin baietii de la lot asculta piesa asta non stop. Poi daca noi le spunem aceste lucruri, ei de ce sa mai traga. Chiar daca bati Luxemburg cu 1-0 sau cu 7-0 tot 3 puncte reprezinta, nu ?

Eram obisnuiti sa surclasam nationale precum San Marino, Malta, Luxemburg sau Liechtenstein. Acum parca nu mai sunt atat de sigur de aceste victorii.

Ca sa o zic p-aia buna, cand juca “generatia de aur” era sarbatoare. Toata lumea stia cu o saptamana inainte ora, data, televiziunea si lotul care va face deplasarea. Acum, nici ca ne pasa.

Ne-am saturat sa-i vedem pe altii la televizor, sa cautam favorite in alte parti si sa incercam sa mimam fericirea si bucuria ca si cum ar fi jucat nationala noastra. Cred ca meritam si noi, ca suporteri o calificare.

P.S. Cum zicea Daniel Rus pe twitter : Daca pierde nationala promit ca 24 de ore imi schimb avatarul si-mi pun unul negru!

6 Replies to “Nationala nu mai e ce a fost”

 1. robbie says:

  nu stiu altii cum sunt, dar eu, cu 1-2 ore inainte de meci, incep sa tremur usor de emotii.

  nu stiu de ce, insa presimt ca o sa-i batem pe frantuji. 😀

 2. gabi says:

  Mult timp de acuma nu va mai fi nationala asa, dar ideea este ca e nevoie de timp pentru a cladi ceva, iar oameni ca Piturca nu sunt potriviti. Cand pleci de la Steaua la Craiova la nationala intr-un spatiu de timp asa scurt nu esti viabil si nu esti loial.

  Daca facem egal eu zic ca e sarbatoare!

 3. Eugen says:

  Din cate stiu eu, nu am batut niciodata Franta…

 4. Laurentiu says:

  Am fost mai mult decat penibili aseara. Mi-a placut atmosfera (85 de minute), mi-a placut ca am avut ocazia sa merg pe un stadion nou, un stadion pe care nu credeam ca o sa ajung vreodata in Romania. Ce nu mi-a placut a fost indolenta si mai ales scuza cum ca a fost gazonul principalul vinovat. A fost vinovat si de faptul ca Tatarusanu batea mingea de 10 ori inainte de a o degaja de parca mergeam la Euro la 0-0? Penibil.

 5. alex says:

  cum sa mai fie nationala ce-a fost cand in fotbal sunt implicati oameni ca becaliotii, borcea, zgarcitu de copos care nu investesc mai nimic…..

  uitati-va la alte echipe din vest sau chiar din tari precum croatia, serbia ce centre de juniori au ce infrastructuri etc…. care echipa de la noi are un centru de juniori acceptabil inafara de academia lui hagi si dinamo care scoate un jucator la 2 ani

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.