Gramatica si bloggerii

Blogosfera

Written by:

Am citit acum cateva zile un articol scris de Soacra : Blogingul si gramatica si mi s-a parut destul de interesant asa ca l-am preluat si eu, ca o mica leapsa.

Dupa ce am terminat de lecturat am ramas cu cateva idei pe care m-am gandit sa le impartasesc, sa va dati si voi cu parerea despre importanta gramaticii in blogging.

1. Cat de important este, pentru un blogger, sa scrie corect ?

Plecam de la faptul ca suntem oameni si  facem greseli, indiferent de ce subiect vorbim, fie el si gramatica limbii romane. E destul de greu sa scrii perfect corect, sunt total de acord, multe acorduri, relatii intre fraze si asa mai departe.Si eu, ca multi altii mai omor limba romana din cand in cand. Sper ca pe viitor sa invat sa imi corectez greselile singur sau in cel mai fericit caz sa nu mai fie cazul sa le corectez, sa scriu corect de la bun inceput.

Ca sa raspund la intrebare, importanta acestui subiect este destul de mare, cel putin pentru mine. Daca te gandesti ca acolo, undeva, prin lumea asta 2.0 sunt persoane care iti citesc articolele si vad greseli majore parca iti vine sa arunci de 2,3 chiar 4 ori ochii peste ceea ce ai scris inainte sa dai publish.

Cred ca e deosebit de important ca informatia pe care tu o prezinti sa fie scrisa corect, pentru ca cei care citesc sa poata sa inteleaga ceea ce tu ai vrut sa transmiti fara a necesita citirea de cel putin 2 ori a frazei sau in cel mai rau caz a articolului.

Nu mai punem in calcul posibilitatea de a pierde din cititori datorita greselilor pe care le faci, evident daca acestea sunt de domeniul penibilului.

2. Ce ai de castigat daca scrii corect din punct de vedere gramatical ?

Cu siguranta nu o sa vezi o imbunatatire din punct de vedere financiar, nu o sa iti dea nimeni bani pentru ca ai scris corect. Satisfactia personala e de luat in calcul in acest caz. Nu sunt multi care scriu corect, pana si publicatiile online ale unor ziare sunt presarate de greseli si vorba aceea, ei se numesc ziaristi si ar trebui sa stie muuult mai multe decat noi in acest domeniu.

Ceea ce vroiam eu sa zic e ca nu trebuie sa ne culcam pe o ureche si sa ne spunem “daca si aia fac greseli apoi eu, care am un amarat de blog..”. Nu, ar trebui sa fim mai atenti, sa citim articolele de mai multe ori, in cazul in care nu suntem siguri de un anumit cuvant, de scrierea corecta a acestuia sa-i cautam varianta corecta si sa modificam in cazul in care am gresit.

3.Cat de mult afecteaza gramatica imaginea unui blog ?

Pentru toti, blogul reprezinta imaginea noastra transpusa pe internet, un fel de eu 2.0. Din moment ce gresim, mai mult sau mai putin grav, imaginea noastra sufera. De ce spun ca sufera ? Pentru ca suntem catalogati in functie de ceea ce scriem si mai mult decat atat, de cum scriem. Exact cum radeam de perlele de la bac, acelasi lucru se intampla si cu posturile pe care le scriem zilnic.Cu siguranta sunt persoane care ne citesc articolele si rad sau se intristeaza in momentul in care vad cum spalam pe jos cu limba romana.

In plus, daca e sa o luam pe partea financiara, aici ne doare mai tare. Ganditi-va ca la un moment dat, o firma ar dori sa apeleze la serviciile dumneavoastra pentru a-si promova produsele. Dupa un studiu de caz, o scurta analiza a blogului dumneavoastra firma renunta. Una din cauze poate fi si modul in care scriem. Va dati seama ca respectiva firma nu isi doreste ca un blogger care habar nu are sa scrie corect in limba romana sa ii promoveze produsele. Ei cauta bloggeri care sa trasmita mai departe ideea lor, sa le promoveze produsul cat mai bine, sa fie coerent, cel care ii citestea articolele sa inteleaga despre ce este vorba.

Acum, ca o mica concluzie, pentru mine gramatica reprezinta un factor destul de important. Sper, ca de acum inainte sa scriu cat mai corect posibil chiar daca pare destul de greu, sunt convins ca pot sa o fac.

6 Replies to “Gramatica si bloggerii”

  1. Bucur says:

    recunosc nu prea le am cu gramatica :)) dar invat

  2. Bogdan says:

    greseli gramaticale se fac si pe marile site-uri de stiri. nu ca ar fi asta o scuza, dar se intampla… si se poate intampla oricui la un momentdat

  3. Soacra says:

    Sper sa nu te superi pe mine dar e Soacra nu Scoacra 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.