Cum sa faci un backup [TUTORIAL]

Internet

Written by:

Vorbeam intr-un articol anterior despre backup si cat de des il faceti. Bucur mi-a deschis ochii asupra unei probleme : eu am intrebat acest lucru dar probabil sunt alti bloggeri care nu se descurca prin cpanel si nu stiu sa isi faca un backup. Nu-i grav, nimeni nu s-a nascut invatat. Asa ca mi-am luat inima in dinti si am sa incerc sa va explic eu, cu cuvintele mele, cum se face un backup.

Pas 1 :  Trebuie sa va logati in contul dumneavoastra cpanel. De obicei adresa pentru cpanel este : cpanel.nume-domeniu.com sau nume-domeniu.com/cpanel.
Pas 2 : Dupa ce v-ati logat in partea dreapta a paginii o sa gasiti mai multe tabele. Pe voi va intereseaza tabelul numit Files . 

Din tabelul Files o sa alegeti Backup Wizard. 

Pas 3 : Dupa ce ati dat click pe Backup Wizard, sunteti pusi sa alegeti intre backup sau restore. Din moment ce noi vorbim de backup o sa apasam butonul Backup

Pas 4 :  95% din treaba a fost facuta, mai avem doar cateva lucruri de facut pentru a termina backup-ul. La acest pas putem alege modul in care vrem sa facem backup-ul : full sau partial. Eu tot timpu aleg full backup sa nu ma mai complic. Alegem optiunea Full Backup.

Pas 5 : Ultimul pas si am terminat treaba. Tot ce trebuie sa faceti acum este simplu. Completati campul email adress daca doriti sa primiti un mail in momentul in care backup-ul a fost terminat iar apoi click pe butonul Generate Backup. Job`s done

Job`s done.

Aveti backup-ul facut, totul este in regula.Daca doriti sa-l downloadati urmati pasii 1->5. Cand ati ajuns la pasul 5, o sa va apara linkul de download al backup-ului.

Sper ca m-am facut inteles. Oricum daca aveti probleme in incercarea de a face un backup sau alte probleme lasati un comentariu si o sa incerc sa va ajut cu cea mai mare placere.

12 Replies to “Cum sa faci un backup [TUTORIAL]”

 1. piticu says:

  la mine se faceback-up automat 1 zi da una nu ..

 2. Gabriel says:

  Da asa cred si eu ca cel mai bine e sa faci cum a scris piticu automat odata la 2 zile, desi daca nu ai probleme cu el cred ca se poate face si odata pe saptamana. Dar din ce am vazut eu in topicul tau cred ca si tu ai avut probleme cu backup ul este ?

 3. Yamasha says:

  Eu fac backup la tot si la baza de date si la fisierele de pe http://ftp…asta pentru ca am directadmin si nu cpanel..e mul mai simplu si mai sigur asa 🙂

 4. m@ri@n says:

  Practic tutorialul. Eu sunt mai nou in wordpress asa ca nu faceam back-up. asta pana acum 🙂

 5. Petre says:

  Bune informatiile despre backup dar mai am o intrebare de novice in WP … cum se poate, daca se poate seta din cPanel sa-si faca singur backup la un anumit interval ?

 6. Petre says:

  Eu idei de astea de incepator mai am dar nu stiu tu cata rabdare vei avea sa tot faci tutoriale 🙂

  Oricum pe asta care l-ai promis deja, il astept.

  • roscabgdn says:

   O sa incerc sa fac cat mai multe daca se poate. In cazul in care nu o sa pot o sa las linkuri cu resurse

 7. tessa says:

  Am gasit un site cu software pentru studenti la preturi mult mai mici decat pe piata. E si Office-ul acolo clar si multe altele de la Adobe, precum si tutoriale pentru Photoshop. Adresa e http://www.legalo.eu/ro . M-am gandit ca poate fi de ajutor cuiva.