Cel mai bun imn al unei echipe de fotbal

Sport

Written by:

In ultimii ani am tot vorbit de traditii, derby-uri, blaturi si am uitat cel mai important lucru : fotbalul.

 

Citisem acum cateva zile la robbie pe blog despre desfiintarea echipelor. Trist. Din ce in ce mai multe echipe cad in plasa datoriilor si nu mai fac fata rigorilor fotbalului. Unde nu-s bani, nu e nici performanta. E o lege nescrisa.

Dinamo, Rapid, U Cluj, Bistrita  si cate alte exemple putem sa dam. Echipe care au o istorie bogata, niste fani care au batut tara in lung si in lat. Clipe memorabile pentru toti. Echipe care au adus faima Romaniei prin prezentele lor in cupele europene.

 

Totusi, cate dintre ele au un imn? Cate din actualele echipe din Romania au ceva care sa-i identifice, sa-i faca diferiti fata de restul echipelor?

 

Dinamo : are datorii, un stadion jalnic si are certuri intre actionari. Cam atat. Imnuri : vreo 200 (exagerez), nici unul nu e cantat pe stadion de catre suporteri. Au un plus prin unicul capitan, Catalin Haldan. Acesta, putem spune ca este cel mai mare brand al galeriei/suporterilor dinamovisti.

 

Rapid : la fel ca Dinamo plina de datorii. In plus il are pe Copos care e suma actionariatului dinamovisti. Sa zicem ca-s chit. Totusi au un imn, daca i-as putea spune asa,  Suntem peste tot acasa! De asemenea au de partea lor una dintre cele mai frumoase galerii din tara. Dinamovist fiind cred ca e una din putinele  galerii care poate raspunde coregrafiilor dinamovistilor *.\

* cand vin la stadion.

 

Steaua : si-a tot cautat un imn, dar niciodata nu cred ca a fost ceva reprezentativ. Aici vorbim de : Steaua e numai una si Maria lu` Scooter. Sa fim seriosi. Acum a gasit : Sunt fericit si ma simt bine. Pacat ca e tot ce se aude in tribunele National Arena. Mai presus de tot si de toate e Gigi care in ultimii ani e imnul stelistilor. Trista situatie.

 

“U” Cluj : echipa care alaturi de Dinamo formeaza ying yang-ul fotbalului din inima mea. Ei, au de toate: Imn, suporteri, coregrafii. As putea spune ca e ce-a mai completa echipa din acest punct de vedere. Pacat ca au probleme de ordin financiar.Sper sa se rezolve toate anul acesta.

Nu stiu cati ati avut ocazia se mergeti pe Cluj Arena sa auziti minunata galerie a studentilor interpretand Slava tie studentie! M-A-G-N-I-F-I-C.

 

CFR Cluj : o sa incerc sa fiu foarte obiectiv avand in vedere motivele (Dinamo, “U”) enumerate mai sus. Au un imn, au echipa, au cativa suproteri de ocazie. Am fost la cateva meciuri in Gruia si sincer galeria lor m-a lasat rece de fiecare data. Aceleasi scandari, coregrafii foarte slabe sau 0… Felicitari pentru pefrormante.

 

Vaslui :  despre ei nu stiu ce sa zic. Echipa e infiintata recent, daca e sa comparam cu cele mai sus amintite. Totusi in timpul asta scurt au resuit cateva performante. Nimic notabil la categoria identitate.

Si lista poate continua. O sa va rog pe voi, pentru ca nu sunt un maestru in ale fotbalului, daca stiti si alte echipe de fotbal, cu traditie, care au galerii frumoase, suporteri faini sau ceva care sa-i puna intr-o categorie aparte sa completati lista.

 

Una peste alta, sa revin la subiectul postarii : Cel mai bun imn al unei echipe de fotbal, votul meu merge clar catre “U” Cluj.

 

 


 

sau

 

 

 

 

 

P.S. : am facut lista cu actualele componente ale ligii I. Mai puteam enumera Craiova, Timisoara.

 

8 Replies to “Cel mai bun imn al unei echipe de fotbal”

 1. D-Petre says:

  N-am fost la U Cluj pe stadion ca sa ascult imnul asa ca am o intrebare:

  –  Galeria studentilor interpreteaza tot imnul sau doar refrenul ?

  Daca ar fi sa votez eu as vota cu imnul rapidului …  cu toate ca tin cu Steaua.

 2. roscabgdn says:

  @D-Petre : tot imnul 😛

 3. Adrian says:

  Si mie imi place cel mai mult imnul echipei cfr cluj.  Si cred ca sunt cei mai organizati in galerie

 4. Motul says:

  Imul lui Rapid: Suntem peste tot acasa ! are cel mai frumos referen.

 5. Salut,

  Imnul celor de la Petrilul suna bine…dar si Rapidul.
  Imi place galeria celor de la Gaz Metan

 6. Laurentiu says:

  Poate ca sunt subiectiv, insa NIMIC nu se compara cu atmosfera de pe Giulesti! 😀

 7. coco says:

  Dupa parerea mea inmul Craiovei si al Rapidului sunt cele mai frumoase de la noi din tara. Pacat ca la Craiova s-a ales praful iar la Rapid urmeaza. Ce sa mai vorbim de sport in general. Pacat de Timisoara, pacat de Craiova pacat de Olchim, pacat de tot sportul romanesc….

 8. meciuri live says:

  Acum am citit ceva tare despre sport. Ai o pagina web impresionanta pentru stiiri Sportive.
  Mult Succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.