Web design – in 3 pasi

Internet

Written by:

Descoperirea

Aspectul de descoperire al procesului de web design tine de munca de cercetare, tine de invatarea nevoilor clientului si de intelegerea muncii, afacerii acestuia. Culegand informatii despre afacerea clientului, cum este condusa si ce doreste de la website sunt informatii necesare pentru realizarea unui web design profesional care sa reflecte orientarea afacerii.

Inainte de a va intalni cu respectivul client, incercati sa-i studiati afacerea si perspectivele sale de piata. Clientul poate deja are un site insa vrea sa il imbunatateasca, sau poate nu are site, si vrea sa intre pe piata online pentru a-si extinde afacerea. Indiferent de fapt, tu trebuie sa impresionezi clientul prin cunostintele tale despre marketingul online si web design, dar si prin informatiile acumulate de tine despre afacerea lui, incat sa-i oferi angajamente benefice. Daca nu reusesti sa aduni informatii despre afacerea repsectivului client, incearca sa aduni informatii despre acel domeniu, despre industria in care ruleaza afacerea sa.

Un alt punct important este faptul ca intotdeauna este mult mai bine sa ne intalnim cu clientul fata in fata รขโ‚ฌโ€œ este mai bine pentru ambele terti,ร‚ decat a purta o discutie telefonica.

Explorarea

Al doilea pas in procesuld e web design este reprezentat de partea analitca a informatiilor pe care le-ai colectat. Avand informatia necesara, acum trebuie analizata si experimentata. Trebuie sa intelegem nevoile clientului, produsele ce acesta le vinde sau serviciile ce le ofera. Apoi, toate aceste informatii trebuiesc aranjate pentru pasul final, pentru web design. Pentru un moment, pune-te in locul unui vizitator al respectivului website si incearca sa intelegi ce-si doreste acesta de la website. Cat de usor este procesul de cumparare? ..poate vizitatorul intampina probleme la procesul de cumparare deoarece e prea complicat, pune-te in locul lui. Acest aspect iti va oferi multe informatii la care nu te-ai fi gandit inainte, informatii ce te vor ajuta sa construiesti site-ul din punctul de vedere al unui vizitator.

Implementarea procesului de web design

Acesta este al treilea pas in procesul de web design, pasul in care vom pune in aplicare tot ce am planificat. Uita de toate aspectele tehnologice si uita de toate limbajele de programare, tot de ce ai nevoie acum este o foaie de hartie pe care sa faci o schita a site-ului utila pentru vizitator.

Din moment ce primele idei au fost formate, munca poate incepe in fata computerului, incat poti desena site-ul in Photoshop, Illustrator, sau orice alt program doresti, oferind intr-un final clientului un site cu un web design autentic.

8 Replies to “Web design – in 3 pasi”

 1. Stefan says:

  Foarte bun articolul, mi-a facut placere sa il citesc. Eu sunt ELEV, dar, in ‘timpu liber’ sunt web designer junior. www. firstpixel. info

 2. print says:

  Absolut necesara pentru munca de designer este atentia la detaliu. Nu am vazut nici un designer bun care sa nu stea sa bibileasca si ultimul pixel.

 3. Daniela says:

  Bun articlolul Bogdan, la fel ca celelalte nu am ramas deloc dezamagita !

 4. Foarte interesant. Trebuie sa recunosc ca am intrat pe blog mai mult pentru seo, dar am constatat ca dau de lucruri foarte interesante. ๐Ÿ™‚ Tine-o tot asa

 5. Vreau sa iti spun ca design-ul site-ului meu m-a ajutat foarte mult in domeniul meu de filmari nunti Bacau, foto nunti Bacau, Piatra Neamt, Roman, Onesti, Moinesti si Comanesti. Am multi clienti care m-au felicitat pentru designul site-ului si pentru care acesta a contat mai mult de 50% decat materialele foto-video prezentate pe site. Desi sunt fotograf la nuntile din Bacau, Roman, Piatra Neamt, Onesti, Moinesti si Comanesti, mi-ar place sa invat si webdesign in timpul liber disponibil. Totusi cel care face site-ul trebuie sa aiba si notiuni cel putin medii despre marketingul online si in momentul conceperii site-ului ar trebui ca acesta sa fie optimizat pentru motorul de cautare Google.

 6. Foarte adevarat.Mai intai treb sa faci o schita a ceea ce iti imagine si apoi te gandesti la limbajele de programare sau la ce platforme vrei sa instalezi.

 7. Zuma says:

  Am avut de-a face cu cativa web designeri romani de toata isprava. S-au inspirat la greu, au furat parti din teme si mi-au facut si ceva nefunctional. Numai mizerii din astea am avut parte in ultima vreme ๐Ÿ™ A trebuit sa pun eu mana sa fac ceva ca lumea, ca pe baza lor …

  • roscabgdn says:

   eh, sa te inspiri nu-i furt. Toata lumea se inspira din ceva cand face un design. Ideea e sa nu fie o copie nereusita a originalului…
   Se mai intampla sa nimeresti si servicii nasoale, poate el sa fie freelancer sau chiar firma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.