Un compromis, doua compromisuri…

Personale

Written by:

happyVesnica problema intr-un cuplu : Cat de mult ar trebui sa lasi de la tine? Esti dispus sa lasi de la tine ?

Chiar daca uneori avem tendinta de a trece cu usurinta peste anumite lucruri din exterior, lucruri care ne deranjeaza oarecum, in momentul in care acestea sunt facute de persoana iubita ne deranjeaza enorm de mult si parca totul e mult mai negru si uite asa apar si certurile…

Cu siguranta intr-o relatie nu curge numai lapte si miere si nu totodeauna situatia e  roz, de aceea trebuie sa facem si anumite compromisuri, asta daca vrem sa ne fie bine, nu ?

E greu de acceptat intradevar, probabil multi se gandesc la un compromis ca la o greseala, o greseala care ne face sa fim mai vulnerabili. Da, dintr-un anumit punct de vedere poate fi vazut si asa.

Din punctul meu de vedere, intr-o relatie compromisurile au un loc destul de important. Bine, sa nu intelegeti ca trebuie neaparat folosite, sau abuzat de ele dar nu tot timpul trebuie sa facem ce ne taie pe noi capul, sa facem doar ceea ce ne convine noua. Trebuie sa ne gandim si la persoana de langa noi.

Imagineaza-ti un cuplu normal, in care unul din parteneri e dispus sa faca compromisuri iar celalalt face doar ce il taie capu. Cu siguranta cel dispus sa faca compromisuri o sa se simta folosit, luat de prost, pentru ca el a cedat de prea multe ori, cu gandul ca face un lucru bun pentru relatie, ca totul o sa fie mai bine si ca jumatatea lui o sa inteleaga si o sa cedeze si ea la randul ei. Totul e ok daca se intampla acest lucru, daca nu se intampla atunci apar problemele.

E dificil sa te obisnuiesti cu aceasta idee mai ales daca te ghidezi dupa anumite principii, si ai anumite valori. Probabil o sa te simti calcat in picioare, facut pres sau mai stiu eu cum dar o sa iti treaca foarte repede in momentul in care ai zmuls un zambet, un sarut persoanei iubite. Cand o sa vezi satisfactia si fericirea pe chipul lui/ei, o sa uiti de acel compromis si o sa fi fericit alaturi de el/ea.

Ei bine, probabil si voi ati fost pusi in situatia de a face un compromis, probabil si voi v-ati simtit ciudat in momentul in care stiati ca aveti dreptate, ca lucrurile sunt asa cum credeti voi ca sunt si totusi ati lasat de la voi pentru ca asa era mai bine. Parca e mult mai frumos sentimentul de a vedea persoana de langa tine fericita, multumita, implinita decat sentimentul de satisfactie personala pe care il ai in momentul in care ai primit ok-ul : “Da…facem cum zici tu…”

9 Replies to “Un compromis, doua compromisuri…”

 1. bibabum says:

  zici ca ea, faci ca tine, asta e regula frate!
  .-= bibabum´s last blog ..vedetele vs mass media =-.

 2. roscabgdn says:

  da…:)) viabila si varianta asta…

 3. Still…zici ca ea si faci ca tine nu tine o vesnicie…zic.
  Adica…trebuie sa lase ambii in masura egala pentru ca o relatie sa mearga. STIU ce zic
  .-= Spirit Nightwing´s last blog ..Concurs =-.

 4. roxy says:

  asa e bibabum:))

 5. zozo says:

  Zici la el si faci ca tine:)). Si asa e valabil.
  .-= zozo´s last blog ..Se las? cu premii =-.

 6. andreea says:

  uneori compromisurile sunt prostii…:p…iti spun eu…
  desi ai dreptate la chestia cu satisfactia cand ii privesti zambetul…
  dar tot pe’a’mea o tin:)):p

 7. roscabgdn says:

  @andreea : nu neaparat…dc sa fie prostii ? eu le consider, cateodata un lucru benefic

 8. Andreea says:

  Sunt benefice cateodata, dar depinde de compromisuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.