Structura linkurilor blogului tau

OptimizareSEOWordPress

Written by:

In incercarea de a folosi o structura cat mai buna, cat mai seo friendly ne putem lovi de alte probleme la care nu ne-am fi gandit.Evident toti ne gandim in momentul in care alegem structura la un singur lucru : linkul sa fie cat mai scurt si cat mai elocvent.

Majoritatea blogurilor folosesc structura http://myblog.com/%category%/%postname%/(.html). Si eu folosesc aceeasi structura. Din punct de vedere SEO  aceasta structura este foarte buna dar, tot timpul exista un dar, pot aparea probleme.

Structurile care incep cu categorie, tag, autor sau postname  nu sunt foarte eficiente in momentul in care ajungi sa ai un site cu mii de pagini.

Motivul : Acestea sunt textfield-uri iar in momentul incarcarii wordpress-ului ii va lua mai mult timp sa isi dea seama daca acestea sunt pagini sau posturi (din cauza structurii identice pentru pagini sau posturi /%postname%).

Pentru a face aceasta diferenta wordpress salveaza in baza de data  informate in plus. Cand spun multa spun destul de multa. In acest fel, site-urile cu foarte multe posturi vor avea probleme cu incarcarea paginii.

Sfat : O alternativa buna in acest sens este sa incepeti structura linkurilor cu anul in care ati postat articolul. Structura va arata asa :  http://myblog.com/%year%/%postname%/(.html) 

Acum o sa va ganditi la SEO. Daca schimbati structura linkurilor o sa pierdeti si paginile indexate. Ei bine, acest lucru se rezolva mai usor de cat ati crede : redirectare 301. Nu aveti nevoie de pluginuri de redirectare, wordpress-ul va redirecta automat linkurile cu vechea structura spre linkurile cu structura noua. Astfel paginile vor ramane aceleasi iar google-ul va idexa blogul destul de repede.

Sper ca v-am fost util iar daca aveti intrebari nu ezitati.

22 Replies to “Structura linkurilor blogului tau”

 1. Bogdan says:

  eu am pus la fel ca tine, mai putin categoria 🙂

 2. Mami says:

  Eu unul prefer sa las structura link-urilor la articolelor din blog simpla, fara nici un element de data, astfel fiecare articol pare mai proaspatsi nu folosesc nici category, prefer ca totul sa fie cat mai simplu

 3. Petre says:

  Am inteles bine ? WP-ul va face redirectarea automat chiar daca schimb structura permalink-urilor ?
  Acum am /%category%/%postname%/ dar parca am citit pe undeva ca goagalul ar face cautarea mai rapid cu o structura de genul: /%post_id%/%postname%/
  Cum e mai bine ?

  • roscabgdn says:

   Google cauta continut, nu prea are treaba cu permalink-urile(sunt si ele utile dar pentru keyworduuri).
   El iti indexeaza pagina mai repde sau mai incet nu face o cautare mai rapida.
   Poate gresesc, dar nu am auzit de o cautare mai rapida daca ai o alta structura a linkului.
   O sa ma documentez de partea cu indexarea…

 4. piticu says:

  asa am si eu la blog dar fara categorie , oricu me bine.

 5. Laurentiu says:

  postname-postid este cea mai ok dpdv seo. Elimina duplicatul si te ajuta mult pentru ca ai cuvintele cheie in link. Poti folosii deasemenea date-postname, e la fel de bun.

 6. 2dor says:

  Eu folosesc permalink /%postname%/ mi se pare cel mai usor pentru cititori, pe google il doare in 14 de structura linkurilor mele 🙂

  • roscabgdn says:

   Problema nu e la google. E la modul in care iti ai grija de baza de date, de timpul de incarcare al site-ului si asa mai departe.
   Daca nu o sa ai timpi buni atunci o sa te penalizeze, nu google, ci cititorii. Multi nu au rabdare pana se incarca o pagina…

 7. vali says:

  Eu sunt de parere ca este bine sa folosesti si aceasta varianta /%postname%/

 8. vlad says:

  cel mai simplu si asta folosesc momentan ca structura este: site/nume_post

 9. razvan says:

  Conteaza foarte mult strategia seo adoptata. Nu poti pune anul in permalink de fiecare data.

 10. marius says:

  Eu am preferat sa pun categoria si numele post-ului. cred ca e Ok si dpdv SEO, avand un site de imobiliare anul nu prea ma intereseaza sa apara, intrucat le actualizez frecvent…mersi de sfat oricum:)

 11. Mike says:

  Depinde daca categoria are cautare, daca nu, merge si postname direct.

 12. cristian says:

  sunt bune indicatiile date dar trebuie sa tinem cont ca google isi modifica destul de des algoritmul si regulile…

 13. Stefan says:

  Salut, am facut greseala sa schimb structura linkurilor fara redirect. Nu va spun catastrofa. Nu il contrazic pe Bogdan, dar la mine a fost un dezastru general, am pierdut toate indexurile si nu mai spun de linkurile rupte care au aparut. Am muncit sa-l refac mai mult decat trebuia. Dar, asa invatam. Desi a scazut la index, am pierdut si exchange link cu alte siteuri, ma bucur totusi pr-ul s-a pastrat. Aveti grija cand faceti modificari in site. Succes.

 14. Viorel says:

  Mai am multe de citit si invatat, mai bine nu fac modificari acum

 15. Nu mai stiu ce sa incerc ma tot plimba gogle de pe o pagina pe alta de mam saturat …

 16. De ce nu mai apare site-ul meu la cautare pe google folosind cuvintele cheie? Adica apare doar daca scriu numele site-ului cu tot “www” si extensie.
  Multumesc anticipat!

 17. cristina says:

  Structura /%year%/%monthnum%/%postname%.html nu e ok ??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.