Schimbarile – Bune sau rele ?

Personale

Written by:

Mai devreme sau mai tarziu toti trebuie sa le facem.Indiferent cat de conservatori sau cat de incapatanati am fi tot trebuie sa facem anumite schimbari. Ce fel de schimbari ? Majore ? Minore ? In comportament sau in alt domeniu nu prea conteaza. Avem nevoie de acestea pentru a ne adapta, pentru a ne face mult mai usor auziti, intelesi.

Fiecare dintre noi se schimba.Chiar daca vrei sa recunosti sau nu, chiar daca realizezi sau nu acest lucru, vrei nu vrei te schimbi.Cauzele schimbarii pot fi multiple : colegii de servici, colegii de la scoala/facultate, prietenii, pana si un oras mare poate sa iti aduca anumite schimbari in comportament.

Depinde doar de tine daca schimbarile survenite sunt pozitive sau sunt negative. Ideal ar fi sa poti lua doar partea buna de la fiecare, cel putin asa ne ziceau parintii – ” uita-te si invata din greselile altora “, usor de zis greu de facut.

Banuiesc ca o sa ziceti “Eu nu ma schimb pentru nimeni !!! Cine ma place, ma place asa cum sunt !” Perfect de acord cu voi, nu la schimbarile astea ma refer. Nici eu nu suport sa pup pe nimeni in … desi cateodata esti nevoit sa faci acest lucru.Vorbesc de o schimbare in sensul bun, te schimbi pentru ca un anumit lucru deranjeaza mai multe persoane si tu ai realizat si incerci sa il corijezi.

Am auzit de la foarte multi replici de genul : “Nu inteleg cum poti sa te intelegi bine cu x desi nu-ti place de el”. Mie mi se pare foarte important sa reusesti sa pastrezi o relatie de prietenie indiferent daca iti place sau nu-ti place persoana respectiva. Excludem cazurile in care respectivul a facut un lucru care te-a deranjat enorm.

O persoana poate sa nu-ti placa doar pentru ca se comporta intr-un anumit mod, pe care tu nu-l agreezi. El nu ti-a gresit cu nimic doar ca nu-i suporti felul lui de a fi, de a se comporta s.a.m.d.  Atunci intervine schimbarea : incerci sa il asculti si sa povestesti cu el chiar daca nu-ti place. Pana la urma, gestul tau e posibil sa fie interpretat ca o forma de pupincurism – mie nu mie se pare.

Si atunci stau si ma intreb : schimbarile astea sunt bune sau rele ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.