Review BlogatuRo

BlogosferaReviewWordPress

Written by:

reviewPrin acest review particip la concursul lansat de blogatu “Blogul meu in cateva cuvinte“.

Cateva cuvinte de inceput :

Avand in vedere ca ai schimat thema si ceilalti participanti au facut review la thema veche,  nu stiu cat de ok e concursul acum,dar tot o sa particip.

Incep review-ul meu prin a sublinia faptul ca Blogatu este unul dintre bloggeri cu influenta in blogosfera romaneasca, un blogger in adevaratul sens al cuvantului ( asta pentru cei care nu il cunosc sau nu au auzit de el deja ).

Avand in vedere popularitatea de care se bucura blogul tau, numele blogului ajungand aproape “brand” cred ca trebuia sa se bucure de un design unic, de o identitate, astfel blogul poate fi mult mai bine retinut de noii cititori.Oricum si ce e free e bun…dar la nivelul acesta cred ca merita efortul financiar.

Sa incepem cu inceputul :

Headerul : vara deja a trecut…ar trebui schimbat eventual cu un header de toamna.Oricum pentru un blog personal, in opinia mea, headerul si in general designul trebuie sa fie neutru, adica fara poze cu sezoane, sau alte chestii.Eu as opta pentru o poza “cu mine”, putin stilizata.

Content : iconita din fata titlului fiecarui post mi se pare mult prea mare, la fel ca si cea de la categorii,comentarii.Iar la headings, in special h2 pe care il folosesc mai toate themele, marimea fontului e mult prea mare.Cand ai un articol cu un titlu mai mare iti apare titlul pe mai multe randuri, lucru care strica aspectul site-ului.

Post : la fiecare post ( pagina de single.php ) as incerca sa ii implementez 2 plug-in-uri si anume : Social Bookmarking si related post ( asta pentru SEO ).

Linkurile din posturi au o culoare galbena foarte greu vizibila…incearca sa schimbi culoarea din css.

Sidebar : e ok pe 2 coloane, mie sincer imi plac cele cu 2 coloane dar stanga dreapta.Dau un aspect mult mai placut site-ului.

Blogroll-ul e mult prea mare ….eventual as face in footer-ul site-ului un loc pentru linkuri, linkurile ar aparea orizontal si asa ai mai economisi spatiu pe site.

Banner xchange : intr-adevar reclama e sufletul comertului, dar ce e mult strica.

Statisticile : la fel as incerca sa le pun in footer-ul site-ului…pe prea putina lume intereseaza cati vizitatori are blogul tau, si in felul acesta mai economisesti spatiu ( se scurteaza sidebar-ul ) -> aspect mai ok al blogului.

Feedreader : i-as alege alta pozitie, mult mai la vedere, si as pune o alta iconita pentru el.

Footer : din ce imi dau eu seama, si mai mult ca sigur e asa, ca nu tu ai facut thema.Din pacate nu apare in footer-ul site-ului copyright-ul atat pentru designer cat si pentru platforma wordpress.

In concluzie….

1. blogul are nevoie de acel ceva care sa ii asigure unicitatea ( design, logo )

2. la partea de continut, no comment, unic, frumos scris, foarte ok.

3. pune copyright-ul in footer-ul site-ului.

4. incearca sa faci sidebar-ul mai mic…mi se pare enorm.

5.bafta in continuare.

3 Replies to “Review BlogatuRo”

  1. online says:

    mul?umiri foarte interesant,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.