Prezenta in Social Media

InfographicsSocial Media

Written by:

In ultima vreme, prezenta in Social Media creste in importanta. Cu cat esti mai prezent in lumea 2.0 ai mai multe sanse sa iti gasesti un job, sa iei parte la intalniri, traininguri sau chiar mai mult decat atat sa iti formezi propriul brand.

Retelele de socializare sunt foarte bune, suntem perfect constienti de aceasta treaba. Sunt bune atat timp cat sunt folosite corect, cu cap. Trebuie sa fim foarte atenti ce postam, cum postam, unde postam. Asta pentru binele nostru.

Exista posibilitatea ca un angajator, inainte de interviu, sa te verifice : facebook, twitter, google + s.a.m.d. pentru a afla cat mai multe despre tine. Tot ceea ce vor vedea pentru ei reprezinta criterii de selectie.

Se practica aceste lucruri si de aceea trebuie sa fim foarte atenti cu acest mediu. Nu vrei sa te lovesti de un refuz pentru ca : esti prea petrecaret sau pentru alte lucruri care le-au aflat angajatorii si nu le plac.

Mai jos, va prezint un mic infographic : Cum folosesc companiile Social Media pentru a angaja/concedia personal.

sursa infographic : visual.ly

6 Replies to “Prezenta in Social Media”

 1. Naruto says:

  frumos post … explica foarte in detaliu

 2. Adi says:

  Cred ca intradevar , daca stii sa te folosesti de toate avantajele, poate fi util..

 3. Alinush says:

  Mie mi se pare o incalcare grava a vietii private, dar depinde si de fiecare dintre noi ce si cum comentam pe internet, asa e.

 4. Radu says:

  Sunt de acord in mare masura. In general trebuie sa ai grija ce faci, ce postezi, si mai mult decat atat sa iti asumi ce spui.
  Faptul ca un potential angajator poate gasi date despre tine pe internet poate fi un lucru pozitiv, sau negativ.
  Pe toate retelele de socializare iti poti configura parametri de intimitate astfel incat sa nu vada toata lumea ca ai baut ca un porc sambata seara.

 5. Laurentiu says:

  E important sa adaugi doar detaliile care sa nu te compromita in vreun fel. Eu sunt de acord cu retelele sociale intr-o anumita masura.