In articolul precedent vorbeam despre securitatea blogului nostru, despre cat de importanta este aceasta si despre ce ar trebui sa facem pentru a ne “asigura blogul”.
O parte din aceasta polita de asigurare o reprezinta si backup-ul regulat al blogului. Chiar daca ne ferim de atacuri si luam masuri impotriva lor, niciodata nu vom fi siguri 100% ca suntem salvati.
In cele ce urmeaza o sa va enumar 3 pluginuri de backup gratuite. Ordinea este aleatorie, nu inseamna ca primul pe lista este si cel mai bun.
1. Backup To Dropbox
Avand in vedere ca Dropbox-ul este gratuit si iti ofera 2GB spatiu pentru inceput este o varianta destul de buna. Astfel fisierele se pot accesa de oriunde fara probleme.
In plus, ai posibilitatea de a programa backup-urile (ora, minut, zi) si inca un lucru interesant, poti sa-ti alegi ce fisiere sau foldere vrei sa fie incluse in acest backup.
2. BackUpWordpress
Un plugin pe cat de simplu pe atat de eficient. La fel ca si Backup To Dropbox acesta iti da posibilitatea de a alege folderele pe care le vrei exluse din arhiva si de asemenea programarea backup-ului.
3. BackWPUp
BackWPUP este mult mai complex decat cele prezentate mai sus. Un plus fata ce elelalte plugin-uri : posibiltiatea de optimiza si repara baza de date, daca este cazul. De asemenea cu ajutorul acestuia poti sa trimiti arhiva spre mai multe servicii de gazduire in cloud, printre care : Amazon S3, Dropbox, RackSpaceCloud, SugarSync.
Voi ce pluginuri de backup folositi si de ce? Cat de des va faceti backup-urile?
Am sa ma refer la back-up pt. fotografii:
Intervalul la care se face back-up depinde de cat de multe fotografii produceti. Cu cat fotografiati mai mult si mai des, necesitatea de a face back-up creste. … de spatiu si viteza, el va functiona doar atat timp cat faceti back-up.
oricum bk-urile ti le programezi in functie de necesitate. nu toata lumea face bk-urile la fel.
Eu nu folosesc aproape niciodata backup. Fac aproape intotdeauna schimbari minore, usor de corectat 🙂
si ce se intampla daca se stirca tot? si nu mai poti sa folosesti codul. esti infectat total? trebuie sa o iei de la 0… un bk nu strica niciodata
Are dreptate Bogdan, trebuie sa fii precaut.
Aceste plugin-uri au posibilitatea de a face si restaurarile automat? Sau trebuie sa stai tu manual sao importi/copiezi fisierele din back-up? Nu e mai simplu sa folosesti back-up-ul din cpanel?
Chiar saptamana asta cautam despre backup wordpress , ca nu gasisem o functie standard in wordpress. ( un full backup …ceva )
Back to dropbox ii cel mai bun plugin ever. Am spatiu pe dropbox cat vreau si pot sa il setez sa faca backup lunar sau saptamanal direct pe dropbox .
Mersi mult ! Chiar m-ai ajutat cu articolul acesta 🙂
ma bucur ca am putut sa-ti fiu de folos
Desi usor pe langa subiect dar totusi in aceeasi zona – un plugin de clonare usor de folosit pt WP exista? Adica imi fac un site pe local si apoi il vreau urcat pe net. Multumesc anticipat de raspuns!
Eu folosesc Dupicator. Face backup la tot site-ul.
L-am incercat si eu zilele astea pe o versiune de test. Pare destul de bun. Merita incercat.
Nu am incercat Backup To Dropbox dar dupa spuse se merita incercat.
Hello very cool web site!! Man .. Beautiful .. Amazing ..
I’ll bookmark your website and take the feeds also?
I’m happy to seek out a lot of helpful information here in the publish, we’d like work out extra techniques in this
regard, thank you for sharing. . . . . .
Cred ca de 2 saptamani caut cele mai bune metode de backup. Backup to Dropbox imi face cu ochiul. Revin cu un feedback.
Chiar util pluginul asta cu backup pe Dropbox.
Eu faceam backup manual din cPanel la anumite intervale sau cand puneam vreun update important pe blog.
Ai idee daca backup-ul e incremental? Sau face de fiecare data la tot blogul un backup complet.
Backup-ul se face de fiecare data la toate fisierele.
Eu am utilizat backup buddy, din pacate mi-a expirat licenta si fac backup in cpanel. Backup buddy e super bun, am mutat cu el si blogul(in 3 clickuri) pe un alt hosting.
BackWPUp mi se pare cel mai complet dintre cele enuntate de tine. Ca sa existe o siguranta desavarsita, cel mai ok ar fi ca arhivele sa fie trimise undeva in Cloud, ultima patanie cu hardul mi-a pus capac si nu vreau sa ma aud de date stocate pe un HDD sau SSD 🙂
Cel mai bun mi se pare Backup To Dropbox. Testat cu usurinta. Nu am avut probleme cu el
Acum 2 zile incercand sa modific ceva am modificat un fisier important si a fost nevoie sa restaurez un backup, dar surpriza, nu aveam. O sa probez toate cele 3 pluginuri si ma decid , multumesc!
Din punctul meu de vedere backup pe platforma Dropbox e cel mai util plugin si cel mai simplu, restu sunt in plus.E foarte util sa-ti faci un backup pentru ca niciodata nu stii ce se poate intampla.
Si daca am o cantitate mare de informatie pe site ce se intampla ? Apuca sa faca backup peste tot ?
Da, e ok 🙂
Acum am inceput si eu un blog si eram aproape de a strica ceva. M-am documentat cateva zile si voi alege BackUpWordpress. Pare simplu de folosit, vreau ceva basic. La DropBox mai raman fara spatiu cateodata, nu as vrea sa am o surpriza neplacuta.
Am folosit Dropbox-ul o buna perioada. Atunci cand spatiul nu-mi ajungea, foloseam si harduri externe pentru depozitarea fisierelor. Tinand cont ca nu aveam un backup excesiv de mare, nu de multe ori intampinam probleme cu spatiul de stocare.
foarte utile informati. ms
Agentia noastra realizeaza lunar backup integral pentru site-urile clientilor si backup saptamanal pentru clientii care au o platforma de blogging / content pe care publica articole in mod constant.
Aceste backup-uri sunt facute manual, insa avem si backup zilnic automat in cloud.
Da, cloud-ul e o solutie super buna 🙂 Si eu fac la fel, saptamanal pentru site-urile care se actualizeaza zilnic si lunar la celelalte.
Foarte bun articol, multumesc mult pentru sfaturile utile.
Ma bucur ca a fost de folos 🙂
O idee buna sa faci backup la tot ce tine de un site / server. Diaspora este un site dedicat romanilor din Uk si ii fac backup constant.
Da, e ok se faci backup constant indiferent de website 🙂