Cata lume cauta continut pe blogul tau ?

Blogosfera

Written by:

Nu stiu daca am vazut vreun blog care sa nu aiba widgetul de search.Lipsa lui poate fi o problema pentru unele bloguri.Dar totusi, prezenta lui cat de benefica e ? Cat de mult cauta vizitatorii blogurilor voastre continut prin intermediul search-ului ?

Neavand un blog nisat, unde omu intra si cauta ce are nevoie, widgetul de search pare inutil.

Majoritatea cititorilor o sa sa uite la primele posturi. In momentul in care omul pare mai interesat si navigheaza pe blogul tau, in partea de jos se loveste de paginare. Da click acolo, pagina 2, 3, 4 in functie de cata rabdare are. Daca nu o sa gaseasca nimic interesant paraseste blogul.

In plus, i-ai mai oferit si widgetul de categorii.Aici cititorul gaseste informatia gata impartita.L-ai mai scutit de un efort. Se uita, peste categorii, daca ii surade vreuna da click daca nu, ramane cu ultimele posturi citite, asta daca a binevoit sa citeasca si pleaca. Cine stie, poate mai revine.

Inca un punct in plus la acest capitol sunt widgeturile pentru cele mai citite  sau cele mai comentate posturi.Din acestea vizitatorul o sa vada cel mai bine cu ce te ocupi si care au fost articolele cele mai apreciate de pe blogul tau.

In acest caz, revin cu intrebarea initiala , cat de benefic e un widget de search pentru voi ?

16 Replies to “Cata lume cauta continut pe blogul tau ?”

 1. Tudor says:

  Ai uitat de linia tag 🙂

  Eu mai am obiceiul sa caut pe anumite bloguri un articol mai vechi. Stiu ca l-am mai citit pe acel blog, dar habar nu mai am cum se numeste sau cand a fost scris. De cele mai multe ori il gasesc dupa 3 – 4 cautari.

 2. Pe site-urile mele foarte putina lume foloseste functia search. Pentru mine nu e prea benefic widgetul ‘search’ si cred ca l-as putea scoate fara probleme.

 3. Petre says:

  exprimat in procente cred ca 1 max 2 % folosesc acest widget.

 4. Bucur says:

  prea putini cauta ceva atragator acolo,se prefera google :))

 5. Yamasha says:

  Sa stii ca si eu m-am intrebat asta, mai ales ca am vazut ca multi cauta pe google numesite vreau sa bla bla

 6. roscabgdn says:

  Utilizatorii care cauta pe google pot fi “educati” din acest punct de vedere.

 7. StafidutZ says:

  mmm, sunt foarte PUTINI care dau search, de obicei vizitatorii intra si se uita pe primele pagini….cu toate ca la mine am vazut ca multi dau search, dar na…

  • roscabgdn says:

   Depinde de la blog la blog.Din ce am vazut ai un numar destul de mare de vizitatori unici/zi asa ca ai de unde sa gasesti utilizatori care mai cauta continut.

 8. Habar n-am daca functia asta este si folosita de cititorii mei. O folosesc eu uneori.

 9. John says:

  Eu am ramas la pr 4 , dar sincera sa fiu…. si eu sunt cam ca si tine. Am inceput sa scriu foarte foarte rar si sa fiu criticata pana si de parintii mei. Trebuie sa ma apuc iar de treaba … mi-am dezamagit mai bine de 50 % dintre cititori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.