Cat de des iti schimbi thema blogului ?

BlogosferaWordPress

Written by:

Thema blogului, probabil cea mai importanta problema pentru multi bloggeri incepatori.

 

Domeniul e cumparat, hostingul la fel, wordpress-ul instalat. Toate-s bune si frumoase. Un singur lucru lipseste : o thema faina. Incep cautarile.

 

Dupa 2 zile iti dai seama ca nu ai gasit nimic pe gustul tau. Ai selectat cateva theme din sumedenia de link-uri pe care le-ai ales dar parca nici una nu-ti satisface nevoile. Intr-un final te decizi asupra uneia si lansezi blogul.

 

Postezi o vreme si, nemultumit cum erai la inceput, schimbi thema. Nici thema noua nu iti confera entuziasmul, starea euforica pe care o ai in momentul in care ai dus ceva la bun sfarsit. O schimbi iar.

 

Si tot schimbi si schimbi si schimbi.

 

Sa presupunem ca intr-un final, dupa indelungi si asidue cautari ai ales o thema si te gandesti ca o sa mergi cu ea pana in panzele albe. Iti faci un logo, o modifici pe ici pe colo pentru vrei sa te recunoasca lumea pe net. Nu mai vrei sa fii unul dintre cei nspe mii care au blog la fel.

 

Postezi, aduni vizite, comentarii, cititori, creezi o mica comunitate in jurul blogului si te gandesti ca e momentul sa faci o alta schimbare. O noua thema custom, ca doar ai crescut. Vrei ca cititorii tai sa gaseasca mai usor informatia, vrei ca totul sa fie mai serios, sa para mai profi.

 

Uite asa, dintr-un motiv in altul suntem intr-o continua schimbare. Voi, cat de des schimbati thema blogului si din ce motive?

 

 

19 Replies to “Cat de des iti schimbi thema blogului ?”

 1. Alin says:

  Eu cred ca-mi schimb tema o data pe an, cred.

 2. roscabgdn says:

  @Alin : cam asa am schimbat-o si eu. Cred ca thema precedenta a stat mai mult de 1 an. In acel timp, am facut modificari destul de multe.
  Inca o intrebare daca se poate, care ar fi motivele pentru care ai schimbat thema?

 3. D-Petre says:

  Pentru ca nu-ti mai place, pentru ca nu te mai reprezinta, pentru ca nu mai corespunde tehnic (acum trei ani nu aveai nevoie de varianta pentru dispozitive mobile), pentru ca autorul temei premium cumparate nu-ti asigura suportul promis si motive se mai gasesc.

  Am schimbat doua teme in mai putin de doi ani iar la prima tema am tot modificat … acum vreu o alta tema, ceva de tip responsive dar inca nu am gasit ceva …

 4. Valentin says:

  Eu nu as schimba-o niciodata dar daca nu pot implementa ceva ce am nevoie saluti :))

 5. Yamasha says:

  Nu am schimbat tema niciodata de cand am deschis blogul. Nu stiu, m-am obisnuit cu ea, imi place!

 6. Nitu Alina says:

  Nu e bine sa schimbi foarte des thema pentru ca derutezi vizitatorii. Cel mai bine e sa faci un sondaj printre prieteni legat de 4-5 theme.

 7. Petru says:

  Eu mi-am ales o tem? standard de la Blogger la care i-am adus câteva modific?ri. Nu am schimbat-o de aproape un an ?i nici nu o voi face. Dac? tu te-ai plictisit de ea pentru c? o vezi de mai multe ori pe zi nu inseamn? c? ?i cititorul s-a plictisit. El intr? cel mult o dat? pe zi, dac? se num?r? printre fideli. În plus, memoria vizual? a omului joac? un rol foarte important ?i cred c? nu-i prea bine s?-?i schimbi tema prea des. Ea trebuie s? dateze cât mai mult, la fel ?i logo-ul.

 8. oltelean says:

  Ca oricare, am trecut prin chinurile alegerii temei “perfecte” ?i nu mi-a? mai dori o asemenea „experien??”. Am g?sit-o, merge, bun?-i. O mai peticesc pe ici, pe colo, mai bat un banner în cuie sau mai bag un cod care îmi d? totul peste cap.

 9. roscabgdn says:

  @Nitu Alina : da, ai dreptate. Nu e foarte indicat sa schimbi tema blogului foarte des. Probabil una din variantele cele mai bune ar fi un poll
  @Petru : depinde si de ce vrei tu de la tema respectiva. Ea poate sa te multumeasca in momentul in care o alegi, iar pe viitor cand vrei ceva mai mult de la blog poate vrei o alta thema, cum ziceam, mai profi.
  @oltelean : te inteleg;)) se intampla oricui. Ai gasit ceva interesant, implementezi si se duce totul de rapa :))

 10. Bujor Dacian says:

  eu cred ca tema trebuie bine facuta si schimbata rar, din experienta mea un site care schimba tema des are are neserios. Asta nu inseamna ca nu poti modifica tema si aduce inbunatatiri.

 11. Alex says:

  De schimbat nu o schimb, ci aduc noi modificari (saptamanal).

 12. Laurentiu says:

  Ideea e ca daca schimbi tema si ai o alta structura, il cam zdrobesti si din punct de vedere seo. Ideal ar fi sa ai o tema stabila si, eventual, sa aduci modificari dupa bunul plac.

 13. Coco says:

  Eu nu as schimba-o niciodata dar de cele mai multe ori sunt nevoit din cauza incompatibilitatii cu pluginuri, bannere, etc…

 14. Sergiu says:

  Deocamdata nu mi-am schimbat-o, ce-i drept sunt si nou in bransa.

  Tema pe care o am acum e OK, deocamdata. 😀

  Inca nu am un logo, deci, totusi, am o problema.

 15. catalin says:

  nu am schimbat-o niciodata…vreau ca cititorilor mei sa li se tipareasca in memorie…bineinteles am mai schimbat cateva pluginuri, insa tema niciodata!

 16. Bucur says:

  Eu unul incerc sa ma mentin cu cea pe care o am acum una simpla si directa… dea lungul timpului le-am schimbat destul de des, nu e bine sa le schimbi mai des de 6 luni zic…

  • Rosca Bogdan says:

   nu cred ca este o perioada anume. ideea e sa pastrezi meta-urile, numarul de requesturi constant, dimensiunea paginii sa fie la fel de mare sau mai mica daca se poate , s.a.m.d. Sunt multe lucruri care-ti pot influenta viitoarea thema, in bine sau in rau:)

 17. Silviu says:

  Si eu am schimbat tema la un blog pe wordpress dupa care primesc inwebmaster ca am duplicate content asa ca ma lipsesc de schimbat, cum zicea cineva mai sus “sa li se intipareasca in minte” dar si rebranding este k

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.