Campanie umanitara Japonia

Evenimente

Written by:

Subsemnatul, Crucea Rosie Romana, RadioPLAY Romania lansam un apel umanitar de urgenta in sprijinul victimelor cutremurului devastator din Japonia.

In data de 11 martie a.c., un cutremur de 9 grade pe scara Richter a lovit Coasta de Est a Japoniei, declansand un tsunami cu valuri de peste 7 metri inaltime, care a provocat o tragedie umanitara de mari proportii.


Rapoartele de pana acum spun ca 1886 de oameni au decedat in acest dezastru si ca 2369 de persoane sunt date disparute. Cutremurul a declansat incendii si a distrus zeci de cladiri, lasand mai mult de 5 milioane de case fara energie electrica si un milion de locuinte fara apa.

Pentru a sustine operatiunile de ajutorare imediata a victimelor acestui dezastru umanitar, Cruce Rosie Romana, RadioPLAY Romania si Rosca Bogdan Blog lanseaza Apelul umanitar de Urgenta “Ajutor pentru Japonia”. Campania consta in colectarea de fonduri online si direct, in conturile deschise special pentru acest apel, dar si prin punerea la dispozitia populatiei a serviciului de restabilire a legaturilor de familie cu rudele aflate in Japonia, prin mesaje de Cruce Rosie.

Ambasada Japoniei in Romania, prin Hiroshi Kudo, sef al Depatamentului Politic, a solicitat astazi, in cadrul unei vizite oficiale la Sediul Central al Crucii Rosii Romane, ca toate fondurile de ajutorare a victimelor cutremului din Japonia sa se faca prin conturile deschise de Crucea Rosie Romana.

Sumele colectate vor fi utilizate de catre Cruce Rosie Japoneza pentru sustinerea ajutorului de prima necesitate si se vor concentra pe adaposturi temporare, restabilirea furnizarii apei potabile si a facilitatilor sanitare, precum si oferirea de asistenta medicala si suport psihologic populatiei afectate.

Invitam pe toti cei care vor sa sprijine acest apel umanitar, companii, oameni de afaceri, organizatii guvernamentale si neguvernamentale, sa doneze bani in conturile Crucii Rosii Romane.

6 Replies to “Campanie umanitara Japonia”

 1. Radu C. says:

  Eu unul am facut acest gest, sper ca si restul sa faca la fel .. sau cine poate sa o faca..

 2. Sa dea D-zeu sa nu s emai intampla nimik cu reactorul.,..desi nu prea vad roz situatia….si dac putem sa punem fiecare cate putin…….Doamne fereste de mai rau:)

 3. BogdanSDR says:

  problema este ca multi profita acum pe urma japoniei… cer bani si alimente si… ce mai cer ei pentru uz personal si spun ca le doneaza… rusine

 4. Dani A. says:

  Frumos gestul t?u Bogdan, am donat ?i eu ni?te bani la crucea ro?ie acum câteva zile.

 5. phidas says:

  Atentie, nu faceti donatii!

 6. Radu C. says:

  @phidas Contul este direct al Crucei Rosie :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.