Ajutati-ma sa inteleg

Blogosfera

Written by:

Vreau si eu sa pricep cum sta treaba cu oamenii care comenteaza sub nume de gen : caloriferul, resou electric sau mai stiu eu ce alte nume.

Ziceam intr-un post anterior ca voi modifica numele acelora care nu posteaza sub nume decente, sub un nume real. Totusi de atunci si pana azi, am tot incercat sa gasesc o explicatie la aceste comentarii. Am gasit vreo doua dar nici una care sa ma multumeasca, de aceea va cer si voua parerea.

Inainte de a incepe prezentarea explicatiilor vreau sa va spun ca prin acest articol incerc sa lamuresc persoanele care comenteaza sub alte nume in privinta anumitor lucruri.

1. Omul vrea sa face SEO pentru un anumit keyword

Perfect de acord. Fiecare incearca sa isi promoveze cat mai bine si cat mai mult blogul/brandul/produsul. Doar ca, aici intrevine dar-ul, multe bloguri nu sunt dofollow. Deci nu veti castiga nimic daca, comentati sub numele caloriferu (chiar am o obsesie pentru asta). ABSOLUT NIMIC!

Mai mult, daca o sa gasiti vreun blogger care nu are atat de  multa rabdare cu voi cum am eu, aveti sansa sa fiti trecuti la spam sau sa vi se baneze ip-ul. Scurt pe doi, problema rezolvata.

2. Exista oameni platiti sa comenteze pe alte bloguri

Probabil exista si acest job de “comentator” pe bloguri. Mi-e greu sa cred ca cineva si-ar pierde timpul pe bloguri sa comenteze. Fie vorba intre noi, la cate am vazut pe net nu m-ar mira.

Si totusi, daca exista asa ceva, oameni buni daca tot pierdeti vremea sa comentati pe alte bloguri pentru firme de …. calorifere, ati ghicit, de ce nu va faceti un blog si comentati cu numele vostru real? Asa aveti sansa sa fiti cunoscuti, sa participati la evenimente si sa socializati. Se pot face bani si din blogging, sunt exemple numeroase.

Si inca o chestie, daca ati vazut ca primul comentariu a fost moderat, la fel si celelalte 10, apoi restul nu au mai fost aprobate, de ce va mai chinuiti sa comentati? Nu va dati seama ca ati fost trecuti la spam ?

Sincer, poate-s eu mai incuiat si nu dau cu seama. De ce continua oamenii astia sa posteze ?

In incheiere vreau sa va spun ca  indiferent cat de suparat as fi pe caloriferul vostru, apreciez faptul ca, in dorinta de a va promova produsul cu 8 elementi, cititi articolele scrise de mine.

P.S. : Sper ca nu va apucati acuma toti sa comentati sub numele de caloriferu.

12 Replies to “Ajutati-ma sa inteleg”

 1. Lavinnia says:

  Da, aceste persoane cauta sa intre mai usor in evidenta. Vor sa fie mai usor observate de cititori si comentatori. Pentru ei probabil ca asta reprezinta un strop de vizite.
  Se poate si faza cu “sa fi platit pentru a lasa comentarii”, nu stiu ce sa zic..

 2. Calorimetru says:

  Da, chiar a?a. =)) Oricum, exist? meseria asta de comentator pe bloguri. Se cheam? consultant SEO.

  • roscabgdn says:

   Nenea Calorimetru….
   Consultant SEO, chiar nu stiam ca la asta se refera. Suna prea bine pentru unu care lasa comentarii pe bloguri…

  • Mami says:

   Serios? Eu credeam ca meseria asta de comentator pe bloguri este pe cea mai joasa treapta in tagma celor care se ocupa de SEO. Un consultant SEO ofera solutii si ajuta pe cei care au site-uri sa isi optmizeze site-urile.
   Comentatul pe bloguri nu tine de SEO

 3. Robintel says:

  S? ?tii c? au standarde de calitate, minim PR3, ?i cantitate, minim 100 – 200 de comentarii pe zi.

 4. Yamasha says:

  Eu am inceput sa arunc la spam si pe cei care posteaza fara sens, doar ca sa faca +1 si se semneaza cu Gheorghe sau mai stiu eu ce…

 5. Omega 3 says:

  “In incheiere vreau sa va spun ca indiferent cat de suparat as fi pe caloriferul vostru, apreciez faptul ca, in dorinta de a va promova produsul cu 8 elementi, cititi articolele scrise de mine.

  P.S. : Sper ca nu va apucati acuma toti sa comentati sub numele de caloriferu.”

  Am apreciat ultimul paragraf si m-am topit de ras la PS. Fiecare are un scop la un moment dat dar pe langa asta, citesc si articolele care se dovedesc a fi interesante, ca altfel nu le-ar citi. Eu una citesc si comentez numai ce-mi place.

 6. un dentist says:

  Haha, chiar ma gandeam sa comentez sub numele de ‘caloriferu’. Mai conteaza, e o chestie de SEO, normal, daca nu folosesc nume care sa deranjeze n-ar trebui sa fie o problema in a fi postate comentariile lor. Eu nu aprob daca vorbesc foarte urat sau exclama de parca zici ca a gasit aur, nu un simplu blog cu dofollow.

 7. DePop says:

  ,, Consultant Seo ”..suna prea pompos pentru cineva care nu isi da seama ca ii ajunge comentariul in spam….
  Comentatorii de genul sunt platiti as ca nu prea ii intereseaza daca mesajul dauneaza sau nu site-ului, alta explictie nu este. Personal ori ii trec in spam, ori moderez, depinde de mesaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.