Cum va spuneam si intr-un articol anterior, imi place foarte mult sa citesc articole legate de webdevelopment. Orice legat de CSS,HTML, jQuery, WordPress, Magento s.a.m.d. e o lectura foarte placuta pentru mine. Ma gandeam ca ceea ce citesc eu poate o sa va ajute si pe voi, poate nu ati ajuns pe site-urile respective iar informatia respectiva va e de ajutor. Sper.
Asa ca o sa incerc pe cat posibil sa tin acest mic “serial” de link-uri interesante cat mai mult.
Azi va recomand 3 articole din 3 arii diferite : Freelancing, securitate pe net si wordpress.
11 Steps for a More Stable Freelance Income [ designm.ag ]
Sunt momente in care te gandesti ca un ban in plus nu strica si te apuci de freelancing, sau pur si simplu ai timp liber suficient si vrei sa lucrezi de acasa ca sa-ti monetizezi timpul respectiv. Acest articol vine in ajutorul tau prezentandu-ti 11 pasi prin care poti sa-ti pastrezi un castig stabil. Nu e un articol gen “cum sa faci bani pe net” , doar nu e scris de romani :))
How You Are Helping Hackers Steal Your Data [ hongkiat.com]
Securitatea pe internet este vitala. Cu siguranta nu doriti sa impartasiti cu alte persoane mai mult decat trebuie. Cu toate astea se pare ca, fara voia noastra, fara sa ne dam seama ne “dezbracam” de anumite lucruri prea usor si prea repede.
9 Of The Best Free Backup Plug-ins For WordPress [ wpmu.org ]
Daca ne citim, presupun ca majoritatea aveti un blog. Postarile si lucrurile pe care le aveti pe blog au o importanta majora. Sunt convins ca va puneti tot timpul problema unui backup. Cel putin in momentele in care site-ul este atacat de hackeri si va treziti ca nu aveti un back-up. Stiu cum e, si eu am patit. In acest articol o sa gasiti niste plugin-uri foarte folositoare pentru a face un back-up si a scapa de aceasta problema majora.
Interesante articole, mai ales cel cu freelancing. Adevarul e ca se bate tot mai multa moneda pe treaba asta, probabil incepe lumea sa se trezeasca la realitate.
Legat de back-up, eu personal nu prea imi fac griji (depinde cum ma trezesc dimineata). Oricum firma de hosting are si ea un back-up acolo (cred ca pe vreo 10 zile). Spun asta pentru ca mie mi s-a sters site-ul de catre un binevoitor, mi-a schimbat parolele de acces si ns-urile, a intrat chiar si in mail (a sters de acolo totul) dar s-a revenit la normal destul de repede din motivul mentionat mai sus.
P.S. spune ceva si de magento 🙂
Mie imi este de folos cel cu plugin-urile de back-up pentru ca am lansat un site de jocuri si o sa am nevoie mai mult ca sigur de un astfel de plugin.
ms pentru informatii. Pentru mine a fost interesant al doilea link, pe masura ce internetul se dezvolta apar din ce in mai multi hackeri. In ceea ce priveste securitatea unui blog wordpress am observat ca cel mai important e sa site-ul sa fie gazduit la o firma serioasa. Am avut un blog gazduit la o firma ieftina care mi-a fost spart de 3-4 ori chiar si dupa ce am instalat un plugin pt securizarea worpress-ului. In schimb am bloguri pt. care am facut nici macar un update de 2-3 ani si nu au avut nici o problema. Dar in cele din urma un lucru e sigur : nici un site nu e protejat 100% 🙂
Eu folosesc WordPress Database Backup si sunt foarte multumit de el. Vi-l recomand si voua 🙂
Va recomand sa folositi WordPress Database Backup. Pe mine ma salvat de multe ori cand am avut probleme cu site-ul.
suntem multi cei care dorim sa facem ce ne place, cand ne place… dar nu si toti reusim asta
Astfel de postari mai deschise mintea unora si le da peste bot altora, dovada clara ca internul este mai mult decat util, ca unii stiu a-l folosi doar la lucruri inutile atunci asta este alta poveste, vina altor persoane…
Mersi pentru linkuri. Nu folosesc plugin de backup dar ma voi uita acum peste el. Am hosting la o firma serioasa si nu imi fac griji..plus ca am backupuri facute si in cpanel.
In momentul de fata detin si eu un site cu diferite programe. Chiar nu stiam de aceste plugin-uri de backup pentru site. Am sa le incerc si eu.
Un backup facut zilnic este util pentru ca in primul rand nu trebuie sa stai cu grija ca atata munca se poate duce pe apa sambetei si in al 2-lea rand pentru prostiile facute prin coduri (cazul meu). Interesant articolul 😉
Multam fain de pontul privind pluginurile de back-up. Pentru siguranta, eu folosesc back-up-ul al tuturor fisierelor din cpanel, ce am gasit acolo e ceva mai practic.
Foarte interesant articolul pe freelancing, si e adevarat ca majoritatea articolelor pe tema asta scrise romani sunt pe tema “cum sa faci bani pe net”, repede si usor :)). Mai sunt insa si exceptii, am citit de exemplu niste articole foarte interesante si bine gandite despre freelancing pe http://dojoblog.ro/
Multumesc pentru link-uri!
foarte bune ponturile, multumesc frumos pentru articol
Foarte faina partea cu freelancing-ul. Ma asteptam la o reteta de castigat bani tipic romaneasca, insa sfaturile gasite acolo sunt chiar relevante. Adevarul e ca poti castiga frumos si din freelancing, e nevoie de munca si ambitie.
Foarte interesant articolul despre Freelancing
Si mie mi-a placut cel mai mult tot articolul despre Freelancing