Recuperare parola admin – WordPress

On 19/04/2012 by roscabgdn

Chiar daca e greu sa recunoastem se intampla si la case mai mari. Printre atatea parole se intampla sa mai uitam unele din ele. In cele ce urmeaza o sa va prezint un mic ghid, care o sa va ajute sa va recuperati parola de administrator a blogului(wordpress).

Chiar daca e mai “neortodoxa”, pentru ca o sa pacalim wordpress-ul, suntem Romani, ne descurcam cum putem. Poate o sa vi se para complicat, e chiar simplu! Sa nu va speriati daca o sa aveti putin de munca prin phpmyadmin si nu ati mai aruncat o privire pe acolo.

Pentru inceput, va sugerez sa faceti un backup al bazei de date. Ce-i sigur, ii sigur. Nu ca ati avea ce sa stricati modificand ce va spun eu daaaaar cum suntem curiosi, niciodata nu se stie pe unde ne mai bagam mainile, nu?

“Sa trecem la treaba!” :)

1. Logati-va in contul de cpanel. De obicei cpanel.numedomeniu.com (sau numedomeniu.com/cpanel). Dupa logare, cautati zona Databases (arata in genul pozei de mai jos) si intrati pe phpmyAdmin.

database - cpanel

2. Selectati baza de date.

In partea stanga va fi afisata lista cu bazele de date create. Selectati baza de date folosita in momentul instalarii wordpress-ului.

3. Dupa selectarea bazei de date, in partea stanga veti vedea structura acesteia. Cautati tabelul users. Daca nu ati modificat la inceput prefixul bazei de date, tabelul pe care il cautati este wp_users (wp_ fiind prefix-ul).


4. Click pe wp_users. In acest moment puteti vedea campurile tabelului wp_users. Pe noi ne intereseaza user_pass si user_login. user_login trebuie sa fie acelasi cu username-ul cu care va logati ca administrator.

Daca userul de logare ca administrator a fost admin, atunci user_login trebuie sa fie admin.
Nu va speriati de sirul mare de caractere pe care il vedeti in campul user_pass. Este parola criptata folosind md5.

5. In partea stanga a randului respectiv aveti 4 butoane : edit,inline edit, copy si delete. Selectati randul cu pricina si dati click pe edit. Din acest moment ne intereseaza strict user_pass.

 

6. Acum urmeaza partea in care va spuneam ca “pacalim” wordpress-ul. Daca vom edita campul respectiv si vom pune parola noastra (sa zicem parolanoua), in momentul in care vom dori sa ne logam ( cu username admin si password parolanoua ), o sa primim o eroare user sau parola incorecte. Acest lucru se intampla deoarece wordpress-ul cripteaza parola.El va vedea parola noastra (parolanoua) ca un sir de caractere criptate care are cu totul si cu totul alt inteles pentru script.

Pentru a introduce parola noastra corect in baza de date va trebui sa o criptam si mai apoi sa introducem parola criptata in campul respectiv. Pentru a face acest lucru intrati pe md5crypt.com.

In campul ‘Crypt to MD5″ scrieti parola pe care doriti sa o criptati. (in cazul nostru parolanoua). Dupa ce ati introdus parola faceti un click pe Encrypt. Un sir de caractere va fi returnat, sirul reprezinta parola criptata in formatul md5.

Ex : pentru cuvantul parolanoua MD5 Enctyption este 5051d67dd2c16ac74d16207cdda83646.

7. Codul rezultat de criptare trebuie copiat in campul user_pass.

8. Click pe butonul Go !

9. Incercati sa va conectati cu userul si parola alese.

 

Sper ca v-am fost de ajutor. Daca intampinati probleme nu ezistati sa ma intrebati. O sa fac tot posibilul sa va ajut.

Alte postari

 • Plantam fapte bune
  Plantam fapte bune

  Locuind intr-o zona unde prelucrarea lemnului este singura resursa importanta pot sa va spun cu mana pe inima ca aceasta campanie “Plantam fapte bune in Romania” mi se pare extraordinara.

 • LMA Rosca Bogdan Blog
  LMA Rosca Bogdan Blog

  Mno ca am crescut si eu maricel, mi-au crescut toti dintii, e mai greu putin cu vorbitul dar pot acum pot sa merg singur. Asa ca de acum o sa alerg mai mult prin blogosfera, o sa vorbesc mai mult pe blog si o sa comentez mai mult pe alte bloguri.

 • Se mai prosteste si facebook-ul
  Se mai prosteste si facebook-ul

  Nu cred ca are rost sa va spun ce este, cata lume se joaca sau foloseste aplicatiile Facebook. Mai mult ca sigur sunteti destul de multi care stiti mai bine decat mine cu ce se mananca toate astea. Eu nu prea ma joc, nu prea folosesc aplicatiile de pe fb, am jucat FarmVille cand a […]

Recomand

pastebin, lipeste si copiaza, copiaza, lipeste

10 Responses to “Recuperare parola admin – WordPress”

 • Interesant si instructiv pentru ca niciodata sa nu spui ca niciodata n-ai uitat o parola :)

 • Nu este necesar sa folosesti siteul acela pentru a crpta parola. Dupa ce ai introdus parola in clar in campul respectiv, alege din selectboxul din fata lui valoarea MD5. Astfel, la save phpmyadmin va salva noua parola criptata.

 • Eu am agenda proprie..notez acolo tot..bun tutorialul, mai ales pentru uituci.

 • chiar ma intrebam cum dracu fac cu parola de la wp daca ma rapeste vreun martian si-mi spala creieru (asa ca o remarca.. n-ar fi totusi bine sa ne mai spalam si noi creieru din cand in cand.. ma gandesc ca igienic sau ceva)

 • Frumos explicat. Dar ca sa ai o parola cat mai buna si unica, eu cred ca mai bine faci la intamplare semne din tastatura si esti safe:D

 • Mai pe scurt gasesti locatia parolei in baza de date si o schimbi cu alta criptata in md5:)

  Not bad.

 • Da’ nu e mai simplu sa o scrii pe ceva sau sa iti faci link de reset ca pe hostul gratuit? :)

 • Multumesc pentru metoda, a functionat!

 • Auzi, dar crezi ca daca nu mai stii parola de wordpress, despre care e mai probabil sa o folosesti mai des, o s-o tii minte pe cea de la cpanel? :-)

Trackbacks & Pings

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>